Rukomet

ŽRK Budućnost kažnjena sa deset hiljada eura

ZRKB
Ž
enski rukometni klub Budućnost kažnjen je novčano sa deset hiljada EUR zbog incidenta tokom utakmice sa ljubljanskim Krimom, u Ligi šampšiona, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

ŽRK Budućnost kažnjena sa deset hiljada eura
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je Evropska rukometna federacija pokrenula postupak protiv Budućnosti na osnovu pisanog izvještaja delegata utakmice Ditera Konventsa iz Belgije, koji je naveo da je petarda eksplodirala iza gola koji se nalazi na desnoj strani "u opsegu TV kamera u 37. minutu utakmice".

"Arbitražna komisija EHF donijela je odluku da se Budućnost kazni novčano u iznosu od deset hiljada EUR, uz opomenu da će klub ponovo biti kažnjen ukoliko se slični incidenti ponove u narednih godinu", piše u saopštenju objevljenom na sajtu EHF.

Podgorički klub saopštio je da će preduzeti sve potrebne mjere kako bi naredni mečevi u dvorani Morača bili odigravani uz najveće mjere bezbjednosti i kako se slični incidenti ne bi ponovili.

Klub vjeruje da će i navijači uvažiti opomenu i činjenicu da je EHF zaprijetio novom kaznom i da će u mečevima Lige šampiona naredne sezone, sportski i bez ubacivanja predmeta na teren, bodriti rukometašice. (Mina)

Portal Analitika