Društvo

Crnogorska delegacija posjetila DEA i FBI

1604dearules
C
rnogorska delegacija posjetila je danas Agenciju za suzbijanje droga (DEA) i Federalni biro za istrage (FBI) pri Ministarstvu pravde SAD, i tom prilikom se upoznala sa organizacijom i načinom rada DEA, kao i funkcionisanjem pojedinih odsjeka u okviru Agencije, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Crnogorska delegacija posjetila DEA i FBI
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović susreli su se sa direktorkom DEA Mišel Lajonhart i zamjenikom direktora FBI Markom Đulijanom. Kako se ističe u zajedničkom saopštenju ministarstava pravde i unutrašnjih poslova, to je bila prilika da sagovornici razmijene iskustva u oblasti primjene mjera tajnog nadzora, postupanja u predmetima transnacionalnog organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, kao i primjene instituta oduzimanja imovinske koristi stečene krivičnim djelom.

- Potpredsjednik Marković je istakao da Crna Gora sprovodi konkretne aktivnosti na unapređenju normativnog i institucionalnog okvira za borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala. Ministar Konjević je naglasio da će intenziviranje partnerstva sa DEA i FBI dodatno ojačati bilateralne odnose Crne Gore i SAD na polju sprovođenja zakona i zajedničke posvećenosti otkrivanju i krivičnom gonjenju članova organizovanih kriminalnih grupa.

Kako se dalje navodi, Lajonhart je posebno istakla doprinos Crne Gore u oblasti suzbijanja ilegalne trgovine narkoticima i zahvalila Vladi Crne Gore na saradnji u nedavnim zajedničkim operacijama. Ona je takođe zahvalila crnogorskoj Vladi na učešću na Međunarodnoj konferenciji za borbu protiv narkotika (IDEC) 2011. godine.

- Zajednički je konstatovano da je Crna Gora učešćem u zajedničkim operacijama sa DEA potvrdila ulogu pouzdanog i kredibilnog partnera u globalnoj borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala – zaključuju iz ministarstava pravde i unutrašnjih poslova.

Portal Analitika