Društvo

Jedina stvar koja usrećuje ženu više od muškarca je...

1604zena
N
i jedan savršen muškarac ne može ženu usrećiti koliko to može ''idealna'' težina, pokazalo je dugogodišnje istraživanje…

Jedina stvar koja usrećuje ženu više od muškarca je...
Portal AnalitikaIzvor

Ženama je mršavost važnija od ljubavi, navodi novo istraživanje. Pokazalo se, naime, da ženu više od bilo kojeg muškarca usrećuje idealna težina, a prekomjerna težina izaziva veću patnju i tugu od samoće.

Istraživanje objavljeno u časopisu “Proceedings of the National Academy of Sciences reports” sproveli su ovo istraživanje tokom 24 godine (od 1984. do 2008.) nad hiljadama Njemica. Rezultati su pokazali da je mršavost pokretač sreće u ženinom životu koju ne može da zamijeni ni jedan savršen muškarac.

Stručnjaci kažu da je problem vezan s prekomjernom težinom postao toliko veliki da može uticati na gotovo svaki aspekt života. Kako za ''Dejli Mejl'' kaže psihološkinja Pam Spur, žene s viškom kilograma uvijek misle na svoju težinu, a nažalost živimo u društvu koje stalno ocjenjuje veličinu, oblik i privlačnost.

S druge strane, biti samac više nije takav tabu. ''Neko može da kaže ‘Ona je sama, ali je prelijepa'. Takva žena može da bude jako usamljena, ali da ima mnogo više nade'', kaže dr Spur.

Izvor: metro-portal; foto: sheknows.com

Portal Analitika