Društvo

UCG: Vojvodić jednoglasno izabrana, smanjene naknade za diplome

1504bjelica
Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je jednoglasno izabrao Radmilu Vojvodić, redovnu profesoricu Fakulteta dramskih umjetnosti, za rektorku UCG za mandatni period 2014-2017. godine. Ona stupa na dužnost 20. avgusta 2014“, saopštio je predsjednik UO Duško Bjelica.

UCG: Vojvodić jednoglasno izabrana, smanjene naknade za diplome
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da će se do tada imenovati v.d. dekan Fakulteta dramskih umjetnosti.

„Takođe će se izabrati i novi predstavnik UO od članova akademskog osoblja Univerziteta Crne Gore“, objasnio je Bjelica proceduru, s obzirom da je profesorica Vojvodić do sada obavljala pomenute funkcije.

Predsjednik UO je nakon sjednice kazao da je UO, na predlog Studentskog parlamenta UCG (SPUCG), donio odluku da naknade koje su sudenti do sada plaćali za izdavanje diplome i dodatak diplome budu smanjene.

„Za diplome dodiplomskog studija će se plaćati 15 eura, za diplome postdiplomskih studija 20 eura, za diplome doktorskih 25 eura, a za dopunu diplome, tzv. saplement 15 eura“, istakao je Bjelica.

Kolektivni godišnji odmor na UCG počinje od 15. jula i traje do 18. avgusta, potvrđeno je danas na sjednici UO UCG.

„Doc. dr Milena Jovićević imenovana je za dekanicu Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetnju i mandat joj teče od danas. Doktor Mirko Đurović, naučni saradnik, imenovan je za direktora Instituta za biologiju mora iz Kotora i njemu takođe od danas, teče mandat“, saopštio je predsjednik UO neke od današnjih odluka.

Za dekana Filozofskog fakulteta izabran je docent doktor Goran Barović i njegov mandat će teći od 20. avgusta.

Na današnjoj sjednici UO je usvojio i kapitalni budžet za 2015. godinu. Takođe, je data i saglasnost Građevinskom fakultetu za učestvovanje u javnom pozivu za projektovanje i izgradnju auto-puta Bar-Boljare.

Osim ovih odluka UO je danas usvojio i konačan Izvještaj memoranduma revizije Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, u koji su uključene i primjedbe tog fakulteta.

„Usvojen je i Izvještaj Komisije o izvršenom internom tehničkom pregledu izvedenih grubih radova na poznatoj zgradi „Tri fakulteta““, kazao je Bjelica.

Danas je takođe donijeta odluka da se UCG predstavi na Sajmu knjiga koji će se održati u Podgorici od 7. do 12. maja.

K.Ć.

 

 

 

 

Portal Analitika