Društvo

Glavni grad: Na javni konkurs pristiglo 67 projekata

podgorica_13
N
a XVIII Javni konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinim organizacijama za 2014. godinu, koji je raspisala nadležna Komisija Glavnog grada u predviđenom roku, do 8. aprila, pristiglo je 67 projekata, prenosi CdM.

Glavni grad: Na javni konkurs pristiglo 67 projekata
Portal AnalitikaIzvor

Ukupan iznos sredstava predviđenih budžetom Glavnog grada za ovu namjenu u 2014. godini iznosi 35.000 eura.

“Komisija će odluku o raspodjeli sredstava donijeti u roku od 30 dana od isteka roka konkursa, u skladu sa Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama”, saopšteno je iz PG biroa.

Na konkursu učestvuju NVO sa projektima koji se dijelom ili u potpunosti realizuju na teritoriji Podgorice.

“Komisija je kao prioritete za 2014. godinu definisala projekte koji pomažu rješavanju problema omladine, nezaposlenosti, izbjeglica, lica sa invaliditetom i starih osoba i sve građanske inicijative koje pomažu ustanovljavanju bezbijednosti i sigurnosti, posebno na socijalnom planu, afirmišu kulturne potencijale i kulturne posebnosti grada, inicijative i aktivnosti u cilju podizanja nivoa urbane kulture, kao i projekte koji afirmišu participaciju građana u procesu odlučivanja i podižu nivo demokratizacije društva u lokalnoj samoupravi”, saopšteno je iz PG biroa.

 

Portal Analitika