Društvo

TIKA donirala 30 hiljada eura za djecu sa posebnim potrebama

1504berane
D
onacijom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA danas je u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Beranama otvorena senzorska soba.

TIKA donirala 30 hiljada eura za djecu sa posebnim potrebama
Portal AnalitikaIzvor

Tako će 13 djece iz Centra ubuduće moći da u interaktivnoj sobi probude uspavana čula i tako vrijeme provedeno u ovom centru učine zanimljivijim, prenosi agencija MINA.

Koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Jazici kazao je da je organizacija koju predstavlja uložila napore da se djeci, korisnicima Dnevnog centra, obezbijede najbolji uslovi za obrazovanje.

„Mi hoćemo da olakšamo roditeljima ove djece. Naši projekti se odnose na mnoga polja, ali fokus stavljamo na obrazovanje. Takođe, želim da se zahvalim zaposlenim u ovom Centru, što pomažu djeci“, kazao je Jazici i napomenuo da je TIKA finansirala otvaranje dnevnog centra u Ulcinju.

Direktorica Dnevnog centra Maja Dakić kazala je da su djeca iz Centra njihovo bogastvo, a ne teret.

Bedrija Lucević, roditelj jednog od djece koje je korisnik Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama iskazao je veliku zahvalnost zbog donacije.

„O značaju postojanja Centra suvišno je bilo šta reći. Rad sa ovakvom djecom je težak i u familiji, a i u Centru“, kazao je Lucević.

Korisnica Dnevnog centra Dijana Bajraktarević uručila je koordinatoru TIKA-e Mustafi Jaziciju zahvalnicu zbog izdvojene donacije. TIKA je za ovaj projekat izdvojila 30 hiljada eura.

Portal Analitika