Svijet

Sve što kupcu treba: Kolorado predstavio automat za marihuanu

1504kolorado
L
jubitelji marihuane u Koloradu mogu pronaći sve što im treba, a potraga za marihuanom dodatno je olakšana automatima koji su nedavno predstavljeni.

Sve što kupcu treba: Kolorado predstavio automat za marihuanu
Portal AnalitikaIzvor

Iako su slični automati i prije postojali, ovo je prvi takav automat namijenjen onima koji travu konzumiraju samo rekreativno.

ZaZZ Machine koji proizvodi American Green predstavljen je proteklog vikenda u Avonu u saveznoj državi Kolorado, a unutra se nalazi proizvodi Herbal Elementsa.

Automat još nije dostupan svima koji se zažele dima, ali već je samo predstavljanje privuklo pažnju medija, ali i kritike onih koji smatraju da će trava biti dostupna i maloljetnicima.

Međutim, firma se od takvih napada osigurala ugradnjom sistema provjere starosti kupaca. Sadržaj je dostupan samo onima koji kroz skener provuku biometrijsku vozačku dozvolu, a kamere dodatno provjeravaju radi li se zaista o vlasniku dozvole.

"Otac sam 12-godišnje djevojčice i ne bih volio da i ona ima pristup sadržaju, stoga, pazili smo da takvih propusta ne bude", rekao je Stiven Šearin, direktor kompanije AG.

Stručnjaci smatraju da će ovakvi automati biti pravi hit u zemljama koje su legalizovale rekreativno korišćenje marihuane, a mnogi se s tom procjenom slažu jer uz različite vrste marihuane u ponudi će biti i "posebni" slatkiši i sokovi.

Izvor: Index.hr

 

Portal Analitika