Društvo

Kompanija SAMMS donirala Dječijoj bolnici ultrazvučni aparat

DSC_0410
K
ompanija SAMMS iz Podgorice, povodom obilježanja 20 godina postojanja, donirala je Dječijoj bolnici, Odjeljenju za neonatologiju ultrazvučni aparat u vrijednosti od 10.000 eura.

Kompanija SAMMS donirala Dječijoj bolnici ultrazvučni aparat
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom obilježavanja 20-godišnjice, odlučili smo da Dječijoj bolnici poklonimo ultrazvučni aparat u vrijednosti od 10.000 eura. Nadređeni u ovoj instituciji su ocijenili ovaj aparat kao najpotrebniji u ovom trenutku. Nadam se da ćemo ovim gestom podstaći ostala pravna i fizička lica da pomognu ovoj ustanovi na bilo koji način, kazala je Anja Radonjić ispred kompanije SAMMS.

Donaciju je primila doktorka Danojla Dakić, direktorica Instituta za bolesti djece. Ona se zahvalila kompaniji SAMMS na vrijednoj donaciji i istakla da velike kompanije ne čine samo poslovni uspjesi, „već i dobra djela koja to prate“.

DSC_0388
Odjeljenje za neonatologiju je posjedovalo sličan aparat, ali on više nije u upotrebi. Ova donacija će poboljšati kvalitet usluga koje pruža Dječija bolnica, a sve u cilju da medicinska njega novorođenčadi bude na visokom nivou.

- Aparat ćemo koristiti za brzu dijagnostiku, kao i ranu dijagnostiku oštećenja kod najosjetljivije kategorije koja predstavlja našu budućnost, a to su novorođenčad, kazala je doktorka Dakić i u ime Odjeljenja za neonatologiju dodijelila specijalnu zahvalnicu kompaniji SAMMS.

DSC_0430
Povodom jubilja dvadeset godina postojanja, a u sklopu politike društveno odgovornog poslovanja, kompanija SAMMS je Glavnom gradu Podgorica donirala  dva podzemna kontejnera za otpad, u vrijednosti od 6.000 eura, smještena u ulici Džordža Vašingtona.

Takođe, u sklopu obilježavanja 20-godišnjice, kompanija SAMMS organizuje veliku modnu reviju brenda Max Mara na trgu Svetog Petra Cetinjskog u srijedu u 20 sati i promociju pjesme „Moj svijet“ Sergeja Ćetkovića, sa kojom će nastupiti na Evroviziji u Kopenhagenu.

Portal Analitika