Region

Incko: Srpska se neće otcijepiti i tačka!

154inc
D
jelovaćemo kako bismo garantovali suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, poručio je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Incko: Srpska se neće otcijepiti i tačka!
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, prijetnje Milorada Dodika neće promjeniti ništa, kao ni prijetnje bilo kojeg političara u BiH.

"U Ustavu se apsolutno jasno kaže da su Republika Srpska i Federacija, kao dva entiteta, dio suverene države Bosne i Hercegovine. Nadalje, Ustav ne ostavlja nikakvog prostora za otcjepljenje nijednog entiteta. Time se stavlja tačka na tu raspravu. Prijetnje jednostranim izmjenama ustavnog poretka zemlje i priča o održavanju referenduma kako bi se doveli u pitanje temelji Dejtonskog sporazuma samo su gubljenje vremena i imaju za cilj skretanje pažnje sa stvarnih problema pred kojima se ova zemlja nalazi@, kazao je Incko za portal Klix.ba.

On je poručio da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i njen ustavni poredak, bezbjendi.

"Apsolutno! To sam nedavno ponovio i u jednom autorskom tekstu, rekavši da međunarodna zajednica ima ulogu garanta i da ćemo i dalje djelovati kako bismo garantovali suverenitet i teritorijalni integritet ove zemlje", rekao je Incko.

Na pitanje da li Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem iza scene podstiče priče o otcjepljenju RS ili je to samo Dodikova politika, Incko je odgovorio tvrdnjom da je Vučić u nekoliko navrata rekao da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH te da "nemam nikakvog razloga da sumnjam u njegove riječi".

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G GUSLAR !!
15.04.2014. 11:43

Incko: Srpska se neće otcijepiti i tačka! Slusaj OVAMO Valentin Incko- AUSTRINU,! Ako vam RUSIJA da po PRKNU ,SRBI ce ojacati i vrnuti sve ono te ste im UZELI u to bidni siguran todad se moramo poklopit usima i cekati nijemo naivni vise ka DEVEDESETIH da bidnemo glineni golubi, CUCIMO I CEKAMO hahaha , djeste duQljani ! LETI PATKA LETI GUSKA ova zemlja bit ce RUSKA !!!

0
0