Društvo

Ambasada Srbije u zgradi Puteva

154bic
A
mbasada Republike Srbije u Crnoj Gori uskoro će dobiti novu zgradu, i ambasada Crne Gore u Srbiji uskoro će dobiti novu zgradu.

Ambasada Srbije u zgradi Puteva
Portal AnalitikaIzvor

„Osoblje ambasade Srbije useliće se u renovirani objekat u kojem je nekada bila direkcija preduzeća Putevi na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici. Na drugoj strani Ambasada Crne Gore u Srbiji biće smještena u Čakorskoj ulici broj 2 u Beogradu“, potvrdio je Dnevnim novinama generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Predrag Stamatović.

Ambasada Srbije do sada je bila smještena u Hercegovačkoj ulici broj 18 u Podgorici, a novi prostor obezbijediće znatno bolje uslove za rad amabasadoru Zoranu Bingulcu i ostalom osoblju.

Poslije više zdanja koja su pogledali, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija odlučilo se da naša ambasada bude u Čakorskoj 2, u Beogradu, u kojoj je cijelu deceniju, do prošlog maja, bila smještena Misija OEBS-a u Srbiji, a prije nje hrvatska ambasada.

Trenutno je u toku postupak krečenja i renoviranja zgrade, i dok se on ne završi, Ambasada Crne Gore biće u Vili Crnogorka.

Agencija za restituciju Srbije vratila je djeci kneginje Olge i regenta kneza Pavla Vilu Crnogorka u postupku restitucije, prošlog juna.

Rješenje Agencije postalo je pravosnažno krajem prošle godine i od tada traju pregovori da se Crnogorci isele i da im se nađe adekvatan smještaj.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika