Društvo

Perović smijenio deset starješina i službenika ZIKS-a

154perovic
D
irektor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS Miljan Perović smijenio je juče deset starješina i službenika sa odgovornih pozicija u toj ustanovi, pišu Dnevne novine.

Perović smijenio deset starješina i službenika ZIKS-a
Portal AnalitikaIzvor

Navodno razlog za ovaj potez Perovića je nezadovoljstvo njihovim dosadašnjim radom i sporadičnim propustima, ali i pokušaj da se unaprijedi bezbjednosni sistem ZIKS-a.

Prvi na spisku za kadrovske promjene juče se našao v.d. načelik Kazneno-popravnog doma Milan Radović, koji je sa tog mjesta prebačen u Centar za obrazovanje. Njegovo mjesto će neko vrijeme zvanično biti upražnjeno, jer su u Podgorici raspisani izbori, što znači da u ovoj državnoj instituciji, shodno novom Izbornom zakonu, nije moguće raspisati javni konkurs. Ipak, kako je riječ o odgovornoj funkciji, veoma važnoj za nesmetano funkcionisanje najbrojnije zatvorske jedinice, Perović je juče imenovao vršioca dužnosti, a to je pomoćnik direktora ZIKS-a Slađan Raičković, koji će do daljnjeg obavljati tu funkciju.

Osim u KPD-u, kadrovske promjene, koje će, kako je najavljeno, biti nastavljene i ubuduće, juče su uslijedile i u Istražnom zatvoru i u Zatvoru za kratke kazne.

U Istražnom zatvoru smijenjen je načelnik sprovodničke službe i nekoliko sprovodnika, protiv kojih su pokrenuti i disciplinski postupci.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika