Vaterpolo

''Ajkule'' gostuju Njemačkoj, Perović: Kvalitetnija smo ekipa

PerovicRanko
P
osljednji kvalifikacioni meč za Svjetsku ligu vaterpolista Crne Gore – ''ajkule'' u šestom kolu grupe C gostuju Njemačkoj, a petim trijumfom izborile bi učešće na finalnom turniru Svjetske lige, koji će se održati od 16. do 22. juna u Dubaiju. I u prvom duelu u Herceg Novom, koji je pripao izabranicima Ranka Perovića od 13:10, ''panceri'' su pokazali da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji, ipak, kvalitet je na našoj strani.

''Ajkule'' gostuju Njemačkoj, Perović: Kvalitetnija smo ekipa
Portal AnalitikaIzvor

''Ne čeka nas sigurno lak meč. Jesmo kvalitetniji, ali oni su domaćini, i znamo koliko su na problema napravili u Herceg Novom. Moramo ih maksimalnom ozbiljno shvatiti. Od samog početka moramo krenuti koncentrisano, agresivno, i sa namjerom da pobijedimo. Njemci su poznati po svojoj upornosti, nemaju imperativ pobjede, tako da sigurno ulaze rasterećeno u meč, i to im daje dodatnu snagu. U svakom slučaju mi na sve to moramo da odgovorimo agresivnom igrom. Ako ''izbacimo'' taj naš kvalitet, onda neće moći da nam pariraju. Kvalitetnija smo ekipa od njih. Što se tiče zdravstvenog stanja, ono je za sada dobro, i nadam se da će tako biti i pred meč sa Njemcima.''

Italija je, trenutno lider, sa pet trijumfa i porazom, jednu pobjedu manje ima Crna Gora, ali je bolja u međusobnom skoru od ''azura''. Utakmica Njemačka – Crna Gora igra se od 19 sati, sudiće je Grk Konstantinos Kirjanis i Hrvat Vlaho Radičević.

Portal Analitika