TV / Film

CINEPLEXX: Na repertoaru „Tarzan“

Tarzan-SRB---Smanjeno
Tarzan“ je jedan od najvećih svjetskih, literarnih klasika, koji su najviše puta adaptirani i obrađivani. Sada, na velika platna stiže animirana priča o junaku iz džungle, potpuno prilagođena novoj generaciji.

CINEPLEXX: Na repertoaru „Tarzan“
Portal AnalitikaIzvor

...Današnje je vrijeme. U toku ekspedicije u zabačene afričke džungle, Džon Grejstok i njegova supruga ginu. Jedini preživjeli je njihov sin, J.J. pod nadimkom Tarzan. U olupini helikoptera, grupa gorila pronalazi dječaka i odgaja ga kao člana njihove porodice.

Tarzan odrasta učeći zakone koji vladaju džunglom i gotovo čitavu deceniju ne sreće drugo ljudsko biće. Sve do susreta sa prelijepom i neustrašivom Džejn Poter. To je ljubav na prvi pogled. Ali, stvari postaju komplikovane kada Vilijam Klejton, koji putuje sa Džejn, otkrije svoje prave namjere i pohlepne želje. Tarzan je prinuđen da uz pomoć svojih prirodnih instinkta zaštiti svoj dom i djevojku koju voli...

Pressemotiv_05_A4

Jedna od tema koja se ponavalja u svim adaptacijama ove priče, jeste stalna borba između prirodnog svijeta sa jedne strane i prijetnje od civilizacije sa druge strane.

U jednom od najvećih studija na svijetu, film je sniman više od tri mjeseca. Glumci i kaskaderi igrali su u apstraktnom prostoru. Tarzan je jedan od prvih velikih produkcija u Njemačkoj, koja koristi novu tehniku i način snimanja. One su korišćene u svakoj sceni gdje se pojavljuju ljudski likovi, kao i gorile. “Drago mi je da se radi o animaciji koji će tako privući širu bioskopsku publiku u Njemačkoj. Ona nas ne ograničava na određeni žanr. Čak i prije deset godina ste mogli da vidite animirane filmove. Avatar je bio najistaknutiji primjer. Danas se nove tehnologije mogu vidjeti u skoro svim holivudskim blokbasterima,” rekao je reditelj.

Pressemotiv_03_A4

Kako je lik Tarzana go do pasa, to je dodatno stvaralo probleme autorima filma u toku rada i kompjuterske obrade. „Vrlo je neobično za jedan animirani film, da vam glavni lik bude polu go,“ objašnjava reditelj sam proces snimanja scena sa Tarzanom. „Njegovi mišići moraju izgledati kao bicepsi, a ne kao cigle. A kako je to sve digitalno urađeno, onda vas, u toku rada, stalno nešto neprijatno iznenadi. Za samo predstavljanje lika, koji nije obučen u potpunosti morao se imati poseban pristup.” Kako je i svijet majmuna, koji čini Tarzanovu porodicu, morao biti realistično prikazan, tim glumaca je radio na tome da ubjedljivo prikaže najbližu porodicu glavnog lika.

f203_09_ENH_01_A4

Reditelj napominje da je jedan od problema bio i napraviti likove da ne budu suviše realistični, jer publika tada ne može da se poistovijeti sa likom i najčešće biva razočarana.

Animirani film o čuvenom dječaku, koga su odgajale životinje džungle, koje čine njegovu porodicu, naći će se u bioskopu Cineplexx od 17. aprila.


Portal Analitika