Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • MANDIĆ: Svi koji nastupaju kao opozicija da se prije izbora u Podgorici izjasne hoće li poslije sa DPS-om

MANDIĆ: Svi koji nastupaju kao opozicija da se prije izbora u Podgorici izjasne hoće li poslije sa DPS-om

 

mandicandrijaok
Svi politički akteri koji nastupaju sa opozicionih pozicija dužni su da se prije izbora u Podgorici izjasne hoće li praviti postizbornu koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista“, kazao je u intervjuu za Dan, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

MANDIĆ: Svi koji nastupaju kao opozicija da se prije izbora u Podgorici izjasne hoće li poslije sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da DF nema dileme u pogledu opredjeljenja da neće praviti bilo kakve koalicije sa DPS-om, i dodao da se ne može u kampanji nastupati kao opozicija, a kad prođu izbori, preći u režimski tabor.

On je takođe uvjeren u pobjedu opozicije u Podgorici, „uprkos poznatom arsenalu zloupotreba koje koristi DPS“.

Odgovarajući na pitanje da li se može govoriti o postojanju uslova da predstojeći izbori u Podgorici i drugim gradovima budu fer i demokratski, lider Nove je kazao:

„Činjenica je da je opozicija ohrabrena nakon pobjede u Beranama i jasno je da taj uspjeh mnogo znači u susret lokalnim izborima 25. maja. Međutim, mi moramo, prije svega, da održimo tu „radnu energiju“ i da u takvoj atmosferi, naporno i svakodnevno, radimo u Podgorici i u ostalim gradovima u kojim se održavaju lokalni izbori. Pobjeda nam neće pasti sa neba, za nju ćemo morati dobro da se pomučimo, posebno ako se ima u vidu sa kakvim se političkim protivnikom suočavamo. Izbori su tek raspisani, a mi smo svjedoci da je DPS već posegnula za više puta viđenim, raznim nezakonitim radnjama, kao svojim jedinim predizbornim argumentom. DPS zna da u Podgorici nema što da traži, a to potvrđuje i čnjenica da je njihova prva ličnost u glavnom gradu Slavoljub Stijepović.“

Mandić je dodao da „svi znamo da se Miomir Mugoša nije pomjerio u stranu zato što ga je neko mogao prisiliti ili mu narediti iz vrha DPS-a.

„Situacija je potpuno drugačija. Mugoša je poznat kao političar koji je redovno radio istraživanja i veoma je dobro obaviješten da čak i nedozvoljena sredstva i metode koje koristi DPS ne mogu donijeti pobjedu toj partiji u Podgorici.  Zato se povukao i manje populatnom političaru prepustio mjesto nosioca liste. Na kraju krajeva, odgovornost za poraz u gradu gdje već godinama vlada Stijepovićeva stranka mora biti personalizovana.

U organizacijama poput DPS-a, gdje vlast znači sve, nosilac liste je zbog moći koju treba da preuzme spreman da i odgovornost za izborni poraz bude pripisana njemu. Zbog unaprijed poznatog rezultata Mugoša nije pravio nikakav problem“, kazao je Mandić.

 

Portal Analitika