Region

Tadić neće u Vladu sa Dačićem

okbtadic
N
ova demokratska stranka (NDS) Borisa Tadića saopštila je danas da se, nakon obavljenih razgovora sa Srpskom naprednom strankom (SNS) dosljedno drži stava, da neće biti dio Vlade u koju bi bila pozvana i Socijalistička partija Srbije (SPS).

Tadić neće u Vladu sa Dačićem
Portal AnalitikaIzvor

Iako smo se tokom razgovora uglavnom složili oko toga koji su centralni problemi našeg društva, ukoliko bi SPS ušla vladu, smatramo da ne bi bilo moguće rješavati te probleme.

Dubokog smo uvjerenja da bi sa SPS u vladi ti problemi bili samo produbljeni i NDS ne želi da učestvuje u tome, navodi NDS u saopštenju.

Kako ističe, takvu odluku SNS je donela spram njenog jedinstvenog i čvrstog stava kako i sa kim je moguće doći do ostvarenja ciljeva i neophodnih rješenja za dalji razvoj Srbije.

Domete i karakter buduće srpske vlade odrediće i odabir koalicionih partnera jednako kao i odabir načina i pravca njenog funkcionisanja, ocenila je stranka.

Kako naglašava, NDS ne želi da bude dio Vlade za koju verujemo da unaprijed sužava svoje domete izborom partnera, koji ni na koji način ne mogu da doprinesu pozitivnom karakteru Vlade.

 

 

Portal Analitika