Svijet

KP Kine zabranila čačkanje zuba i bacanje smeća kroz prozor

zubi
Z
abranu čačkanja zuba u javnosti i bacanja smeća kroz prozor automobila samo su dvije od 10 naredbi koje je svojim članovima službeno ispostavila lokalna organizacija kineske Komunističke partije u pokrajini Sečuan.

KP Kine zabranila čačkanje zuba i bacanje smeća kroz prozor
Portal AnalitikaIzvor

Kineski komunisti su sve zabrinutiji zbog negativne slike koju njihovi predstavnici ostavljaju u javnosti, pribojavajući se da bi nastavak takve prakse mogao da ugrozi uticaj Partije u javnosti i možda, ne daj Bože, dovesti vremenom u pitanje i njenu vodeću ulogu u zemlji.

Kad je krajem 2012. godine na čelo Partije došao Si Đinping, najavljena je beskompromisna borbu protiv korupcije na svim nivoima i da će se na udaru naći i “tigrovi” i “mušice”.

Revnosni partijski članovi u okrugu Pengšan odlučili su da djeluju još šire, ali su svojim pravilnikom ipak izazvali podsmijeh i kritičara i vlade.

Popis zabrana u Pengšanu je objelodanjen i njime je, pored već pomenutih zuba i smeća, zabranjeno “uvlačiti se” svojim šefovima, koristiti sleng u službenim govorima, pušiti u javnosti i ponašati se “s visoka”. Fukcioneri KPK treba, kako se sad od njih traži, sami da pišu svoje govore, a masama ne smijeju davati prazna obećanja.

(blic.rs)

 

Portal Analitika