Region

Novi detalji ubistva Rakonjca: Ubica ostavio DNK

1304rakonjacR
D
o ubice bivšeg tjelohranitelja Željka Ražnatovića Arkana vode tragovi nađeni na tri mjesta, saznaje „Blic”.

Novi detalji ubistva Rakonjca: Ubica ostavio DNK
Portal AnalitikaIzvor

U istrazi o ubistvu Radeta Rakonjca DNK tragovi su nađeni na čaurama ispaljenim ispred kafića „Mariki”, dukserici vlasnika ukradenog „alfa romea” i ceradi vozila sa kog su ubice ukrale tablice.

- DNK tragovi su na vještačenju u Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP-a. Očekujemo rezultate koji bi brzo mogli da dovedu do utvrđivanja identiteta ubice - otkriva sagovornik „Blica”.

Ubistvo Rakonjca, 2. aprila, izvedeno je u klasičnom mafijaškom stilu, ali ubice, sudeći po do sada prikupljenim dokazima, nijesu bile potpuno profesionalne. Osim DNK tragova, za njima je ostao video-snimak zločina, ali i snimak paljenja automobila sa kojim su se odvezli, kao i telefonski razgovori, koji su vođeni specijalnim brojevima, a koji su otkriveni pregledom baznih stanica.

1304autooBG

- Ubice su u „alfa romeu” pet puta kružile oko zgrada u kojima je kafić „Mariki”. Kada je Rakonjac sjeo u baštu kafića, oni su „alfu” zaustavili na donjem parkingu, a iz vozila je izašao ubica. Vozač „alfe” je ostao u vozilu - kaže izvor “Blica”.

On navodi da se na snimku sa mjesta zločina vidi ubica u maskirnoj uniformi, kao i još jedan mladić udaljen nekoliko metara.

- Prva sumnja bila je da su u pitanju ubica i saučesnik. Međutim, pregledom više snimaka utvrđeno je da je drugi mladić radnik obližnje firme, koji se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme - navode iz policije.

Ubica je ispred kafića ispalio pet hitaca u Rakonjca, a u pucnjavi su ranjeni i njegovi prijatelji Stojan Novaković Cope i Goran Ristanović.

Poslije zločina, ubica i vozač „alfe” odvezli su se ka Voždovcu, gdje su u Ulici Radovana Simića Cige zapalili vozilo. U policiji kažu da su ubica i njegov saučesnik zapalili vozilo nonšalantno „kao da su upalili cigaretu”.

Ubijeni Rakonjac bio je blizak prijatelj Luke Bojovića, vođe novog zemunskog klana.

Portal Analitika