Zanimljivosti

Twitter sve više liči na Facebook

tvit
T
witter je 8. aprila na službenom blogu najavio velike promene u izgledu ove društvene mreže, odnosno korisničkih profila tviteraša.

Twitter sve više liči na Facebook
Portal AnalitikaIzvor

Deo korisnika Twittera nezadovoljan je najavljenim promjenama i smatra da Twitter gubi sve ono zbog čega je bio dobar, kao i da postaje sve sličniji Zakerbergovoj mreži

Novi profili trenutno su dostupni samo malom dijelu korisnika, a tokom sledećih sedmica trebalo bi da postanu dostupni svima. Ono što je posebno zanimljivo u novom izgledu profila na Twitteru jeste to da veoma podsjeća na svog najvećeg konkurenta – Facebook.

Tako će, kao i na Zakerbergovoj mreži, korisnici Twittera u budućnosti na svom profilu pri vrhu stranice imati veliku naslovnu fotografiju, dok će se sa lijeve strane nalaziti profilna fotografija.

U novom dizajnu Twitter je stavio znatno veći naglasak na fotografije i najpopularnije tvitove (najveći broj retvitova) koji će biti malo veći u odnosu na ostale objave kako bi korisnici koji pregledaju profil i objave na njemu mogli jednostavnije da pronađu najzanimljiviji sadržaj.

Takođe, korisnici će moći da označe jedan tvit i postave ga na vrh stranice, a dodata je i mogućnost filtriranja sadržaja prilikom pregledavanja profila drugih tviteraša. Tako će biti moguće pregledavanje samo običnih tvitova, tvitova sa fotografijama i video-zapisima kao i tvitova zajedno sa odgovorima na njih.

Na BBC-u upozoravaju kako su brojni korisnici ove mreže kritikovali novi dizajn pa tako dio njih smatra da je ekipa u ovoj kompaniji pretjerala jer se s ovim promenama gubi jednostavnost koja karaktersala ovu društvenu mrežu.

 

Portal Analitika