Društvo

Pozitivna: Vlada da redovno isplaćuje studentske kredite

1104srdjan_peric
P
ozitivna Crna Gora, njen poslanik Srđan Perić, će danas pokrenuti inicijativu da Odbor za nauku, prosvjetu, kulturu i sport zauzme stav kojim će od Ministarstva finansija insistirati da se nastavi isplata redovnih rata studentskih kredita.

Pozitivna: Vlada da redovno isplaćuje studentske kredite
Portal AnalitikaIzvor


Pozitivna Crna Gora zahtijeva da se redovno isplaćuju studentski krediti i da Vlada, odnosno resorno ministratvo ne traži izgovor kako ne bi izvršavala obaveze prema onima koji su budućnost ove zemlje.



"Nemamo nikakvu dilemu da DPS preko leđa studenata želi da izigra i obesmisli sprovođenje Zakona o finansiranju poltičkih partija koji treba da spiječi zlouopotrebe državnih resursa u partijske svrhe, a ne niukom slučaju da zakida studente. Nije intencija Zakona da se studentima bilo sta uskrati. Naprotiv, namjera je da posao dobijaju najbolji i najkompetentniji, a ne oni koje DPS partijski želi da „uhlebi” ili preko kojih želi da kupi glasove!, kaže se u saopštenju Pozitivne dostavljenom Portalu Analitika.



kako ističu, neodgovorno je i neozbiljno na ovaj način se poigravati sa studentima. Tim prije jer su studentski krediti svojom suštinom su zapravo pomoć studentima i to onima najboljima. Vladino tumačenje kako ne biispunila obavezu koju je preuzela jesenas kada su potpisani ti krediti, govori o tome da predizborni marketing DPS-a dobija nove, dosad neviđene modele pritiska, koji se očituju u nekorektnoj interpretaciji Zakona koji ih kao sprjecava da redovno isplacuju rate studentskih kredita.



"Jasno je da se radi zapravo o predizbornom triku DPS-a kojim se oni navodno, putem medija, brinu za prava studenata, a u praksi im zakidaju ono na što se ta ista Vlada, preko resornog Ministarstva obavezala. Da se ne zaboravi, ova Vlada je častila bivšeg vlasnika KAP-a, inače milijardera, sa preko 100 miliona eura, a sada studentima neće da isplati kredite navodno da ne bi kršili Zakon. Očigledno je vrh DPS-a pogubio kompas kada im je dati toliki novac milijarderima u skladu sa Zakonom, a dati 40 € odličnom studentu protivzakonito".



Današnjom inicijativom na Odboru će Pozitivna insistirati da se ova politička manipulacija i pritisak na studente okonča i da im se redovno isplaćuju rate studentskih kredita, zaključuje se u saopštenju.

 

foto: skupstina.me

Portal Analitika