Politika

SINIŠTAJ: Đukanović i Krivokapić da se dogovore o statusu Tuzi, Skupština adresa za proteste

1004sinistaj
F
unkcioner Građanske inicijative Vaselj Siništaj pozvao je u izjavi za Portal Analitika premijera Mila Đukanovića i predsjednika Skupštine Ranka Kivokapića da se dogovore i zauzmu zajednički stav o budućem statusu gradske opštine Tuzi. Siništaj, koji je podržao proteste albanske dijaspore u Vašingtonu je dodao da je crnogorska Skupština adresa za proteste Albanaca.

SINIŠTAJ: Đukanović i Krivokapić da se dogovore o statusu Tuzi, Skupština adresa za proteste
Portal AnalitikaIzvor

- Same funkcije koje pokrivaju a to su najviše državne funkcije, daju mi za pravo, da to moraju da urade. U pitanju su i lideri partija koji čine okosnicu Vlade, rekao je Siništaj u izjavi za Portal Analitika.

Siništaj je kazao da nije dobro što Zakonodavni odbor negativnim stavom opozicije i uzdržanim SDP-a nije podržao predlog Zakona o Glavnom gradu koji su predložili DPS i Bošnjačka stranka.

- Misim da je u pitanju jedna vrsta politke SDP-a. Sve njih kao i SDP sam pozvao u parlamentu gradske opštine Tuzi da se izjasne i konačno naprave neki iskorak,o tome, naveo je Siništaj. On je rekao da će GI vjerovatno imati amandmane na predlog DPS-a i BS-a i da ako u SDP-u smatraju da se o predlogu Zakona o Glavnom gradu raspravlja nakon izbora da je i to prihvatljivo.

- Ali napravite čvrst dogovor ili neka obećaju lideri i mi ćemo povući predloge i glasaćemo o tome nakon izbora. Ali nipošto da budu deklarativno za to a da sjutra ne bude.To nećemo nikada pristati.Ali s obzirom da je SDP jedina nikada nikada nije igrala sporazumima sa manjinama voljeli bi da se lider SDP nađe i da kaže hoćemo da u roku od 10 dana nakon izbora idemo sa ovakvim zakonskim rješenjem ili punopravnom opštinom, rekao je Siništaj.

On je ponovio da očekuje da će sve albanske podržati bojkot izbora za i da neće legitimisati gradske opštine.

- Ipak, na moj poziv niti jedan lider albanske partije nije se našao da ponudi rješenje. Siništaj je rekao da je jedina prava adresa za proteste Skupština Crne Gore, to nije ni ovdje u Tuzima niti bilo gdje.

-Tamo se odlučuje naša sudbina u Tuzima bi davno riješili naš problem. Mislim da je tim ljudima iz zakonodavnog Odbora treba da je jasno, zaključio je Siništaj.

 

 

Portal Analitika