Ostalo

Pauel kažnjen, ostalo još 8 mjeseci

Pauell
B
ivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Pauel suspendovan je na 18 mjeseci zbog pozitivnog nalaza na doping kontroli u julu prošle godine.

Pauel kažnjen, ostalo još 8 mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

Pauel je tada bio pozitivan na oksilofron, a komisija Antidoping komisije Jamajke u četvrtak je saopštila konačnu odluku. Sprinter je još od tada suspendovan, tako da mu kazna od 18 mjeseci ističe 20. decembra.

Pauel je prošle godine zbog ovog testa propuštio Svjetsko prvenstvo. On je u januaru na svjedočenju rekao da mu je njegov trener, Kanađanin Kris Gzereb dao devet dodataka, među kojima je i epifani D1, za koji je njegov pravni tim rekao da sadrži stimulans oksilofrin.

Gzereb je negirao da je davao doping Pauelu i dodao je da bi sprinteri trebalo sami da preuzmu odgovornost za pozitivne doping testove. Pauel je prošlog jula rekao da nikada nije bio čovjek spreman na prevaru.

“Želim da objasnim porodici, prijateljima i navijačima širom svijeta da nikada svjesno nijesam uzeo bilo kakve supstence ili suplemente koji su na listi zabranjenih”, rekao je 31-godišni Pauel. (B92)

Portal Analitika