Politika

Koalicija SDP-Pozitivna zvaće se Evropsko lice Podgorice

okevropskolice
K
oalicija Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore, na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, nastupiće pod nazivom "Evropsko lice Podgorice", saznaje Portal Analitika. Ta koalicija predstaviće večeras bivšeg koordinatora Foruma 2010 i profesora Dragana Bogojevića, kao nosioca koalicione liste za izbore u Podgorici.

Koalicija SDP-Pozitivna zvaće se Evropsko lice Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Na Konvenciji će biti predstavljen program, slogan i vizuelni identitet izborne kampanje.

okokole3
Bogojević
je profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a bivši je direktor Zavoda za školstvo. On je nacionalni koordinator projekta Savjeta Evrope „Evropski jezički portfolio“.

Istovremeno, kako je Portalu Analitika potvrđeno iz te koalicije profesor Šerbo Rastoder će na večerašnjoj konvenciji podržati Bogojevića. Rastoder je, kako je saopšteno, izjavio da će podržati Bogojevića zato što je riječ o kolegi sa Univerziteta, provjerenom intelektualcu, čovjeku koji je dugo godina bio u prvim redovima borbe za crnogorsku nezavisnost i bivšem predsjedniku Foruma 2010. Rastoder je dodao i da će se vrlo rado odazvati pozivu da bude član Savjeta koji koalicija Evropsko lice Podgorice planira da oformi kao konstitutivno tijelo.

SDP i Pozitivna Crna Gora potpisale su 20. februara 2014. godine koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Glavnom gradu.

- Političko djelovanje koalicije pod zajedničkim sloganom Evropsko lice Podgorice biće zasnovano na principima očuvanja dostignutih principa – nepovredivosti državno pravnog statusa definisanog Ustavom Crne Gore, građanskog karaktera Crne Gore i procesa evropskih i evroatlantskih integracija, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici te koalicije.

Koalicija "Evropsko lice Podgorice" ima za cilj da doprinese nužnim i neophodnim političkim promjenama koje imaju za cilj da izgrade drugačiju, bolju i ljepšu Podgoricu.

Izbori u Glavnom gradu biće održani 25. maja.

 

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Milijana
10.04.2014. 15:10

Bogojević je bio potencijal, ali je promašio svoje vrijeme, mjesto, ljude. Vjerovatno je dao intelektu prednost, onda kada je trebalo socijalnom i emocijama i sad je njegov intelekt zbunjen i neiskusan, labilan jer se nije oslonio na socijalni i emotivni sklad. Drag mi je i žao mi ga je jer je promašio vrijeme, mjesto, ljude. Ako je ovo iskustvo kojoje će mu pomoći da se otrijezni od pogrešnih ljudi, mjesta i vremena onda ima smisla za njega lično, a za društvo je mučno gledati poigravanje s ljudima

2
2
A Anonimni korisnik
10.04.2014. 11:31

Svaka čast na odabiru kandidata i na političkoj platformi...Uspjeh ne može izostati...

22
2
A Anonimni korisnik
10.04.2014. 10:53

Ovaj je anonimni ili SNP ili NS, obično su bili zajedno, sada su malo bliži DPS ali zar to sve nije tzv, jedinstveni!

0
0
A Analitičar
10.04.2014. 11:30

Kakve veze imaju "državno-pravni status" i "građanski karakter" s LOKALNIJEM izborima? Ponavljaju li se to poznate (sve)partijske stupidarije ili je to samo prvi korak prema koaliciji na državni nivo?

8
15
A Anonimni korisnik
10.04.2014. 10:02

To znaci da na lokalnom nivou nece koalirati sa cetnicima, kao sto je namjerio DPS , pa se , nakdano ceska i ostavlja Popovica po strani. Mislite li da Dzomica nema u javnosti tek onako ili mu je ranije DPS dojavio da malo skala.?Pa dje nestade analiticki duh cijenjenog Analiticara.

4
0
T Torsades
10.04.2014. 10:17

evo vam ga Bogojević, osim što koalira po Nikšiću sa srpskim popovima, podržao "evropski" lik Filozofskog fakulteta u Nikšiću...No, to ne čudi od pozitivne ali je duboko zabrinjavajuće za SDP. I sad je advokat Martinović problematičan ?!

3
3
T Torsades
10.04.2014. 10:17

Pozitivna je ...ak. Kad god malo zagrebeš po površini vidiš koliko je njihovo crnogorstvo lažno... Evo ovaj profesor koji podržava Glušicinu tezu o "crnogorskom nacionalizmu"( podržao je tu ekipu, zar ne?) ili Bojanić u trećem redu na "osvećenju" Hrama Hristovog vaskrsenja...Pa koji bi samosvjesni Crnogorac, (a i građanin ) pristao da mu Amfi besjeduje ?!

1
1
A Anonimni korisnik
10.04.2014. 11:30

Svaka čast na pravom izboru nosioca liste! Definitivno ekipa koja može da donese promjene Podgorici i da je povede u pravom smjeru! Samo naprijed, vjerujemo u ovu koaliciju i u profesora Bogojevića!

3
1
p podgoricanka
10.04.2014. 11:17

bravo! nijesmo ni sumnjali u doslijednost sdp-a kvaliteno,cisto! svaka cast!

19
7
m mimikrija
10.04.2014. 14:33

Misliš u lutajuću dosljednost dosljednost i političari u CG, ne ide, ovo može samo aktivista da napiše

1
0
I Ivona
10.04.2014. 11:15

Oličenje pravih vrijednosti, kojih se još uvijek crnogorska nacija ne odriče, nego PONOSI. Oni koji stoje iza njega, znaju ko su i kuda treba ići. Oni koji ga ne slijede i ne podrže su sve ono što je dosadašnja vlast napravila da ispliva a to su: poltroni, klimoglavi, prodani i kupljeni... Neka nam je svima sa SREĆOM!!!

2
0
" "nezavisni intelektualac"
10.04.2014. 10:56

Svaka čast na odabiru kandidata i na političkoj platformi...Uspjeh ne može izostati...

2
0
A Anonimni korisnik
10.04.2014. 10:12

Bravo! Nadamo se da ce gosp. Bogojevic voditi nas grad!

0
0
B Beranac
10.04.2014. 10:12

Eto jedan Beranac da predvodi suvereniste u Podgorici .O Bogojevicu se uglavnom samo afirmativno govori, treba mu dati sansu.

2
0