Politika

Koalicija SDP-Pozitivna zvaće se Evropsko lice Podgorice

okevropskolice
K
oalicija Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore, na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, nastupiće pod nazivom "Evropsko lice Podgorice", saznaje Portal Analitika. Ta koalicija predstaviće večeras bivšeg koordinatora Foruma 2010 i profesora Dragana Bogojevića, kao nosioca koalicione liste za izbore u Podgorici.

Koalicija SDP-Pozitivna zvaće se Evropsko lice Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Na Konvenciji će biti predstavljen program, slogan i vizuelni identitet izborne kampanje.

okokole3
Bogojević
je profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a bivši je direktor Zavoda za školstvo. On je nacionalni koordinator projekta Savjeta Evrope „Evropski jezički portfolio“.

Istovremeno, kako je Portalu Analitika potvrđeno iz te koalicije profesor Šerbo Rastoder će na večerašnjoj konvenciji podržati Bogojevića. Rastoder je, kako je saopšteno, izjavio da će podržati Bogojevića zato što je riječ o kolegi sa Univerziteta, provjerenom intelektualcu, čovjeku koji je dugo godina bio u prvim redovima borbe za crnogorsku nezavisnost i bivšem predsjedniku Foruma 2010. Rastoder je dodao i da će se vrlo rado odazvati pozivu da bude član Savjeta koji koalicija Evropsko lice Podgorice planira da oformi kao konstitutivno tijelo.

SDP i Pozitivna Crna Gora potpisale su 20. februara 2014. godine koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Glavnom gradu.

- Političko djelovanje koalicije pod zajedničkim sloganom Evropsko lice Podgorice biće zasnovano na principima očuvanja dostignutih principa – nepovredivosti državno pravnog statusa definisanog Ustavom Crne Gore, građanskog karaktera Crne Gore i procesa evropskih i evroatlantskih integracija, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici te koalicije.

Koalicija "Evropsko lice Podgorice" ima za cilj da doprinese nužnim i neophodnim političkim promjenama koje imaju za cilj da izgrade drugačiju, bolju i ljepšu Podgoricu.

Izbori u Glavnom gradu biće održani 25. maja.

 

 

Portal Analitika