Zanimljivosti

Toni Konrad među predavačima na Spark.me konferenciji

0904tony_conrad
S
park.me, interaktivna konferencija posvećena promociji i unapređenju Interneta i svim vrijednostima koje globalna mreža donosi, najveća regionalna Internet konferencija, održaće se drugi put 19 - 20. juna u hotelu Mediteran u Bečićima. Među velikim imenima koja dolaze na konferenciju je amerikanac Toni Konrad, čuveni preduzetnik iz Silicijumske doline i član žirija svjetske TechCrunch konferencije.

Toni Konrad među predavačima na Spark.me konferenciji
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha konferencije sa preko 360 učesnika i 18 međunarodno priznatih govornika, među kojima su nastupali uspješni predavači poput Džona Bigsa, TechCrunchovog urednika za istočnu obalu i Krisa Varenhorsta, inženjera kompanije Dropbox, kompanija doMEn i ove godine dovodi svjetske predavače, koji će i ovoga puta dijeliti svoje znanje i iskustvo, i govoriti o načinu pronalaska svoje iskre inspiracije koja ih je dovela do uspjeha koji uživaju.

Među velikim imenima koja dolaze je svakako amerikanac Toni Konrad, čuveni preduzetnik iz Silicijumske doline i član žirija svjetske TechCrunch konferencije. Njegov najpoznatiji poduhvat je osnivanje onlajn servisa About.ME, agregatora ličnih profila koji upućuje posjetioce na vlasnikov sadržaj širom interneta i koji je bio u vlasništvu AOL-a, pa je otkupljen nazad od strane osnivača. Toni je takođe jedan od osnivača firme True Ventures i u bordu je direktora velikog broja svjetskih kompanija poput Automattic (WordPress), Blue Bottle Coffee, appssavvy, Quarterly, KISSmetrics, Qualaroo ivodio je proces investiranja u MakerBot, ToyTalk, 9GAG i Betable. Na početku karijere, Konrad je proveo devet godina u inostranstvu, radeći u Indiji, Francuskoj i Indoneziji sa Danone Grupom, fokusirajući se na ekspanziju brenda u jugo-istočnoj Indoneziji. Konrad je danas kopredsjedavajući za T4O Tehnologiju u Obaminoj administraciji.

Iako je konferencija zakazana za drugu polovinu juna, kotizacije se mogu kupiti već sada, po promotivnim cijenama od 150€, odnosno 30€ za studente. Za raniju prodaju organizator se odlučio na osnovu iskustva od prethodne godine. Čim je prvi put najavljena konferencija, svi su htjeli što prije osigurati svoje učešće. Studentske karte, kao motivacija za mlade željne znanja, namijenjene su studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija, koji su mlađi od 27 godina, kao i svima onima koji su diplomirali (ili će diplomirati) do maja 2014.

Najavljujući ovogodišnji Spark.me, Nataša Đukanović, direktorica marketinga u doMEn-u, naglašava da "doMEn ima za cilj da, kao dio svog programa društveno-odgovornog poslovanja, podrži internet zajednicu u regionu, i podstakne razvoj crnogorske start-up scene. Misija Spark.me je poboljšanje regionalnog kvaliteta života ljudi, i to podizanjem nivoa svijesti o Internetu i njegovim mogućnostima kroz edukaciju, takmičenje i druženje”., kaže se u saopštenju organizatora konferencije kompanije doMEn d.o.o., agenta registracije nacionalnog .ME domena.

Portal Analitika