Politika

Lukšić u Torontu u Atlantskom savjetu, sa dijasporom i Mankom

0904luksictorontook
P
otpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskh integracija Igor Lukšić je tokom prve bilateralne posjete Kanadi imao izlaganje u Atlantskom savjetu Kanade i susret sa predstavnicima crnogorske dijaspore, saopšteno je Portalu Analitika iz tog vladinog resora.

Lukšić u Torontu u Atlantskom savjetu, sa dijasporom i Mankom
Portal AnalitikaIzvor

„Potpredsjednik Lukšić se tokom izlaganja u Atlantskom savjetu Kanade osvrnuo na istoriju Crne Gore kao nezavisne države i njenim prioritetima i napretku u procesima evropskih i evroatlantskih integracija. Lukšić je informisao o reformama u okviru oba procesa, a posebno o ključnim oblastima u okviru NATO integracija i aspiracijama Crne Gore ka punopravnom članstvu u NATO. U godini obilježavanja godišnjica proširenja NATO-a i drugih značajnih jubileja za Evropu, potpredsjednik Lukšić je naglasio značaj trenutka za dovršenje procesa slobodne i cjelovite Evrope i uloge evroatlantske integracije Crne Gore i Zapadnog Balkana u tom kontekstu“, navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Torontu bilo je riječi o unapređenju i jačanju komunikacije i saradnje crnogorskih iseljenika i matične države, u skladu sa prioritetima Vlade Crne Gore.

-Istaknut je značaj dijaspore i njen doprinos Crnoj Gori, a razmatrani su modaliteti daljeg rada na prioritetima u saradnji sa Upravom za dijasporu kroz izgradu i primjenu strateških dokumenata Vlade. otpredsjednik Lukšić se tokom boravka u Torontu susreo i sa kanadskim investitorom Piterom Mankom, sa kojim je razgovarao o realizovanim i budućim fazama implementacije projekta Porto Montenegro- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika