Fudbal

LŠ: ''Đavoli'' u Minhenu, Barsa na ispitu u Madridu

LigaSamLogo
N
akon Real Madrida i Čelsija, večeras ćemo dobiti posljednja dva učesnika polufinala Lige šampiona - Bajern će u Minhenu dočekati Mančester Junajted, dok će Atletiko u Madridu ugostiti Barselonu, a prije neđelju dana oba duela su završena sa po 1:1.

LŠ: ''Đavoli'' u Minhenu, Barsa na ispitu u Madridu
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni prvak Njemačke i Evrope, Bajern iz Minhena vjerovatno igra najbolji fudbal na Starom kontinentu i prema svim prognozama apsolutni je favorit u revanš meču četvrtfinala, ali Pep Gvardiola na taj duel gleda kao na pitanje "života ili smrti".

"Junajted je veliki tim, sa nekoliko iskusnih igrača i moraćemo mnogo bolje u revanšu da bismo prošli u polufinale. Predstojeća utakmica je za nas finale. Pitanje života ili smrti. Pokušaće iz prekida da nas ugroze, oni su jedan od najboljih timova na svijetu. Veoma je važan gol u gostima, ali rezultat 1:1 iz prvog meča može da bude veoma opasan", izjavio je Gvardiola.

Bajern u posljednje četiri utakmice na svom terenu nije uspio da pobijedi nijednu englesku ekipu. Englezi dolaze u Minhen sa oporavljenim Vejnom Runijem, koji je preskočio meč minulog kola u Premijer ligi sa Njukaslom, ali i sa Patrisom Evrom, koji zbog kartona nije igrao u prvom meču.

"Dobro smo igrali u prvoj utakmici, mnogi kažu da je rezultat dobar, ali kako sada stvari stoje Bajern će proći dalje i moraćemo nešto da uradimo po tom pitanju. Ne smijemo da primimo gol jer onda moramo da jurimo rezultat. To bi bilo teško, jer su oni ekipa koja je dobra na lopti. Moramo prvi da postignemo gol", rekao je Mojes za klupski sajt.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni na stadionu "Visente Kalderon" u Madridu. Dvije prvoplasirane ekipe Primere čak četiri puta igrale su ove sezone i svaki put meč je završen bez pobjednika. Fudbaler Atletika Gabi rekao je da je utakmica sa Barsom jedna od najvažnijih u istoriji kluba.

"Očekuje nas važan meč za istoriju kluba. Ovo nam je životna šansa, i nadam se da ćemo uspjeti da pobijedimo. Nijesmo umorni, spremni smo da odigramo utakmicu na najvišem mogućem nivou. Moramo da budemo koncentrisani svih 90 minuta, jer znamo da nije lako zaustaviti igrače Barselone", rekao je Gabi.

Katalonci, koji dolaze bez povrijeđenih Viktora Valdeza i Đerarda Pikea, najavljuju trijumfalan pohod na Madrid.

"Želimo u polufinale, vjerujemo da možemo. Počinje finiš sezone i uvjereni smo da možemo da osvojimo sve trofeje", izjavio je Sesk Fabregas.

Revanš mečevi četvrtfinala u Minhenu i Madridu igraju se od 20.45 sati.

Portal Analitika