Region

NIKOLIĆ: Srbija više nikada neće ratovati

nikolictoma

P
redsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija nikad više neće ratovati i dozvoliti da bude uvučena u konflikte.

NIKOLIĆ:  Srbija više nikada neće ratovati
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je danas u Beogradu razgovarao s austrijskim političarem Karlom von Habsburgom, unukom poslednjeg cara Austro-Ugarske monarhije i bivšim poslanikom Evropskog parlamenta.

Predsjednik Srbije je, kako se prenosi u saopštenju nakon sastanka održanog iza zatvorenih vrata, rekao da je "sretan što je u mogućnosti da u ovoj godini, kada se obilježava sto godina od početka Prvog svjetskog rata, zajedno sa svojim gostom simbolično pokaže da Srbija nikada više neće ratovati, niti će dozvoliti da bude uvučena u bilo kakve konflikte".

Predsjednik Srbije je izrazio želju da Srbija što brže postane punopravni član Evropske unije i da ujedno i dalje razvija saradnju sa svim prijateljskim zemljama.

Karl von Habsburg je naglasio da je ova godina značajna za obilježavanje više historijskih događaja koji su doprinijeli uspostavljanju mira i saradnje među narodima Evrope, a da mu je želja da tragični događaji poput ratova ostanu u prošlosti i da se nikada više ne ponove.

(klix.ba)

Portal Analitika