Politika

Đukanović sa Bernsom: SAD će nastaviti da podržava Crnu Goru

milo
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović započeo je posjetu Sjednjenim Američkim državama sastankom u State Departmentu sa zamjenikom državnog sekretara Vilijamom Bernsom.
Đukanović sa Bernsom: SAD će nastaviti da podržava Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor
Odnosi Crne Gore i Sjedninjenih Američkih Država, kako je saopšteno iz Vlade, obostrano su visoko ocijenjeni.
Premijer Đukanović je upoznao sagovornika sa aktuelnim procesima u Crnoj Gori na političkom i ekonomskom planu, s posebnim akcentom na postignuća naše zemlje na putu u EU i NATO.
Predsjednik Vlade se zahvalio na kontinuiranoj i sadržajnoj podršci koju je Crna Gora imala i ima u svim fazama naših savremenih odnosa. Pri tome je posebno naglašen napredak u četiri ključne oblasti značajne za integraciju Crne Gore u NATO. Iskazano je očekivanje da će taj napredak biti vrednovan na predstojećem Samitu.
Zamjenik državnog sekretara Berns je ocijenio pozitivnim ostvarene rezultate Crne Gore i na unutrašnjem i na vanjskopolitičkom planu, iskazujući spremnost Sjedinjenih Američkih Država da u tim procesima nastavi da pruža punu podršku Crnoj Gori.
„Sjedinjene Američke Države cijene partnerski odnos sa Crnom Gorom“ - kazao je zamjenik američkog državnog sekretara Vilijam Berns potvrdivši opredjeljenje američke vlade za dalje produbljivanje saradnje na svim poljima.
Sagovornici su razmijenili mišljenja i o prilikama u širem regionu i mogućim kretanjima na regionalnom i globalnom planu.

Portal Analitika