Politika

Đukanović u Stejt Dipartmentu: SAD će nastaviti da podržavaju Crnu Goru

08americkazastavaok
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović započeo je posjetu Sjedinjenim Američkim državama sastankom u Stejt Dipartmentu sa zamjenikom državnog sekretara Vilijamom Bernsom. Kako je saopšteno iz Vladinog biroa za odnose s javnošću,  odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Americkih Država obostrano su visoko ocijenjeni.

Đukanović u Stejt Dipartmentu: SAD će nastaviti da podržavaju Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

-Premijer Đukanović je upoznao sagovornika sa aktuelnim procesima u Crnoj Gori na političkom i ekonomskom planu, s posebnim akcentom na postignuca naše zemlje na putu u EU i NATO. Predsjednik Vlade se zahvalio na kontinuiranoj i sadržajnoj podršci koju je Crna Gora imala i ima u svim fazama nasih savremenih odnosa. Pri tome je posebno naglašen napredak u četiri ključne oblasti značajne za integraciju Crne Gore u NATO. Iskazano je očekivanje da će taj napredak biti vrednovan na predstojećem Samitu- navedeno je u saopštenju.

Zamjenik državnog sekretara Berns je ocijenio pozitivnim ostvarene rezultate Crne Gore i na unutrašnjem i na vanjskopolitičkom planu, iskazujući spremnost Sjedinjenih Američkih Država da u tim procesima nastavi da pruža punu podršku Crnoj Gori.

„Sjedinjene Američke Države cijene partnerski odnos sa Crnom Gorom“, kazao je Berns, potvrdivši opredjeljenje američke vlade za dalje produbljivanje saradnje na svim poljima.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o prilikama u širem regionu i mogućim kretanjima na regionalnom i globalnom planu.

Portal Analitika