Košarka

Univerzitet Konektikat novi NCAA šampion

Konektikat
E
kipa Univerziteta Konektikat (U-Conn) novi je NCAA šampion, pošto je u finalnom meču ’martovskog ludila’ savladala Kentaki sa 60:54.

Univerzitet Konektikat novi NCAA šampion
Portal AnalitikaIzvor

To je Haskizima četvrta titula u istoriji, a posljednju su osvojili 2011. godine, kada ih je do trofeja vodio Kemba Voker.

I sada je bek imao glavnu riječ, lider Konektikata Šabaz Nejpijer u finalnom meču postigao je 22 poena (8-16 iz igre), uz 6 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte, što je bilo dovoljno za nagradu najboljeg igrača finala. Osim njega, istakli su se Rajan Boutrajt sa 14 poena (5-6 iz igre), 4 skoka i 3 asistencije, kao i Nils Gifi sa 10 poena (2-4 za tri) i 5 skokova.

U-Conn je četiri puta u istoriji stigao do finala i još nijednom nije izgubio, a velike zasluge za novi trofej idu treneru Kevinu Oliju, koji je postao prvi trener koji je osvojio NCAA titulu u svom prvom pokušaju još od Stiva Fišera 1989. godine.

Očajno izvođenje slobodnih bacanja (13-24) skupo je koštalo Kentaki, u čijim redovima je najefikasniji bio Džejms Jang sa 20 poena (5-13 iz igre, 8-9 penali, 7sk), dok je Džulijus Rendl upisao 10 poena (3-7 iz igre), 6 skokova i 4 asistencije. (B92)

Portal Analitika