Politika

Krivokapić presjedavao sastankom Biroa Parlamentarne skupštine OEBS-a

0704ranko
P
redsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić presjedavao je u Kopenhagenu sastankom Biroa ove Parlamentarne skupštine, koji se održava u susret Godišnjem zasijedanju PS OEBS-a.

Krivokapić presjedavao sastankom Biroa Parlamentarne skupštine OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je informisao članove Biroa o ključnim aktivnostima preduzetim od posljednjeg sastanka ovoga tijela.

On je posebno naglasio aktivnosti koje se odnose na nastojanje PS OEBS-a da u okviru ukupnih međunarodnih napora pomogne uspostavljanje dijaloga u cilju rješavanja krize u Ukrajini.

Krivokapić je informisao o nedavnim posjetama Moskvi i Kijevu i razgovorima sa visokim zvaničnicima ove dvije zemlje tokom kojih je dogovoren susret ruske i ukrajinske delegacije u PS OEBS-a koji će biti održan u Beču 11. aprila.

Članovi Biroa su u okviru debate o Ukrajini ocijenili značajnim aktivnosti koje je preduzeo Krivokapić i iskazali očekivanje da će nakon ugovaranja susreta ruske i ukrajinske delegacije u PS, Parlamentarna skupština nastaviti da pruža svoj konkretan doprinos u uspostavljanju i jačanju dijaloga između dvije strane.

Na sastanku Biroa su razmatrani prijedlozi izvještaja i rezolucija koji će biti finalno razmatrani i usvajani na Godišnjem zasijedanju PS OEBS-a.

Razmatrane su i aktivnosti koje se odnose na izborne posmatračke misije u kojima će učestvovati PS OEBS-a u narednom periodu.

Portal Analitika