Politika

DAMJANOVIĆ: Berane recept za pobjedu

2303damjanovic
Š
ef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damajnović rekao je u izjavi za Večernje Novosti da ne sumnja u uspjeh na predstojećim lokalnim izborima, ističući da im na ruku ide rast povjerenje građana koje je iskazano na izborima na Cetinju u Petnjici i Ulcinju.

DAMJANOVIĆ: Berane recept za pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Damjanović je kazao da su spremni da budu ključni faktor političkih promjena a da će tome doprinijeti najmlađi nosilac liste u Glavnom gradu Aleksa Bečić.

- Bićemo najprijatnije političko iznenađenje u svim opštinama – kazao je u razgovoru za Novosti Damajnović koji prognozira da bi majske političke promjene mogle da uslove vanredne parlamentarne izbore na jesen u Crnoj Gori.

Nakon toga bi se, kako navodi, rješavala otvorena pitanja, poput identitetskih, zatim statusa srpskog jezika, državnih simbola, himne i zastave.

On dodaje da su u Beranama pokazali da se hrabrom akcijom mogu spriječiti zloupotrebe i ostvariti čista izborna pobjeda i bez novog zakonodavstva. SNP će zato na predstojećim izborima koristiti „beranski model“.

Damjanović očekuje da stečajni sudija dostavi parlamantu odluku o prodaji imovina KAP-a, a ako to izostane značiće opstrukciju i čekanje na odluku Ustavnog suda „za koju niko ne zna kakva će biti ni kada će biti donijeta“.

On smatra da afera „Telekom“ mora da dobije sudski epilog u Crnoj Gori jer bi to bio dobar primjer da se ispunjavaju obaveze iz pregovora sa EU.

Portal Analitika