Politika

Bez predizbornog saveza DPS-NS u Podgorici?

Podgoricapr
D
emokratska partija socijalista najvjerovatnije neće ulaziti u predizborni savez sa Narodnom strankom za lokalne izbore u Podgorici, saznaje Portal Analitika. Prema nezvaničnim informacijama Portala Analitika takav scenario je postao realna posljedica, nakon Berana gdje Narodna stranka nije ušla u lokalni parlament.

Bez predizbornog saveza DPS-NS u Podgorici?
Portal AnalitikaIzvor

- Shvatamo neodlučnu poziciju DPS-a jer nakon Berana nije lako ulaziti u bilo kakve predizborne saveze, rekao je Analitici izvor blizak Narodnoj stranci. Posljednji sastanak dvije stranke na najvišem nivou je bio desetak dana prije izbora u Beranama kada je načelno bilo riječi o mogućoj predizbornoj koaliciji u Podgorici i postizbornoj u Beranama.

Takav rasplet najavio je i funkcioner NS Milan Radović koji se na društvenoj mreži Fejsbuk založio za bojkot predstojećih lokalnih izbora.

-Srbima nije dobro u CG, ne zato što je Đukanović ovakav ili onakav. On je samo pragmatičan političar koji je dobro izučio školu Kralja Nikole kako se vlada ovim narodom. I koji je bio Srbin veći od drugih, i antisrbin veći od drugih, kako mu kad to donosi korist. Srbima nije dobro zato što ne umiju da se politički organizuju, što ne glasaju svoje i što, gotovo neporešivo, učestvuju u tuđim bitkama i za tuđi račun. Koja je razlika za Srbe glasati Mila ili Žarka Rakčevića, Balšu Brkovića, Blagoja Grahovca itd. koji se priključuju Frontu? Zašto bi Srbi bili vojska u ratu prve i druge crnogorske familije? Jasno mi je zbog čega politički "predstavnici" Srba na obje strane pokušavaju da dovuku što veći broj Srba u svoje političke frontove. Ali, šta Srbi dobijaju? Šta dobijamo "mjerenjem" antisrpstva kod Mila, Ranka, Žarka, Balše, Meda? Bojkot! - napisao je Radović u polemici sa poslanikom Demokratskog fronta Slavenom Radunovićem napominjući da je u pitanju njegov, lični, stav.

- Kakav bojkot? Nakon onako pompeznih najava o spasavanju Srpstva u CG, sa Đukanovićem u koaliciji? Nakon mađioničarskog rešavanja problema u Beranselu? Znači, nakon što ste se "dokazali" u Beranama, Milo(Đukanović) vas neće, pa propagirate bojkot, odgovorio mu je Radunović.

N.Z.

 

Portal Analitika