Fudbal

AS: Stigla ponuda za preuzimanje Milana

LimPiter
Š
panski AS piše da je stigla ozbiljna ponuda za preuzimanje Milana. Nakon Tohira koji je preuzeo Inter, novo ime u Italiji mogao bi biti Piter Lim, milijarder iz Singapura.

AS: Stigla ponuda za preuzimanje Milana
Portal AnalitikaIzvor

Španski AS u sjutrašnjem broju, objavljuje senzacionalnu vijest da je Lim poslao 300 miliona vrijednu ponudu za kupovinu 51% vlasništva u Milanu. Kako AS saznaje, Berluskoni je spreman da proda 30%, pa je pitanje hoće li pregovori biti uspješni i da li je Berluskoni spreman da se odrekne svoje ljubavi.

Lim već dugo pokušava da uđe u neki evropski fudbalski klub. Prije 4 godine povezivan je sa Liverpulom, zatim i sa ulaganjem u Rendžers i Midlsboro, a u posljednje vrijeme sa kupovinom Valensije. Njegova ponuda je bila ozbiljna. Želio je da otkupi dugove i investira u pojačanja, ali su kreditori kluba odbili posljednju ponudu.

Da li je Lim odlučio da odustane od Valensije i pokuša da svoju imperiju izgradi u Milanu saznaćemo u narednom periodu. Inače, Lim je bogatstvo počeo da stiče kao trgovac na berzi. Kasnije je ulagao u razne poslove da bi mu bogatstvo naraslo do oko 1.6 milijardi dolara po procjeni Forbsa. Obožava fudbal, a zanimljivo je da je vlasnik lanca barova i klubova u Singapuru koji su posvećeni Mančester junajtedu. (sportske)

Portal Analitika