Ostalo

VN Bahreina: Pobjeda Hamiltona u Bahreinu

Hamilton12
V
ozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobjednik je Velike nagrade Bahreina, treće trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je danas vožena na stazi Šakir.

VN Bahreina: Pobjeda Hamiltona u Bahreinu
Portal AnalitikaIzvor

Hamilton, koji je startovao sa pol pozicije, do pobjede došao je u vremenu sat, 39 minuta, 42 sekunde i 74,3 stotinke. To je njegova druga pobjeda ove sezone, ukupno 24. u Formuli 1. Ove sezone pobijedio je i u trci za VN Malezije.

Njegov klupski drug, Njemac Niko Rozberg, osvojio je drugo mjesto, dok je treći bio Meksikanac Serhio Peres u bolidu Fors Indije. Vozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, završio je na četvrtom mjestu, peti je bio Njemac Niko Hulkenberg u bolidu Fors Indije, a šesti prošlogodišnji pobjednik, Njemac Sebastijan Fetel u Red Bulu. Bodove su još osvojili vozači Vilijamsa, Brazilac Felipe Masa i Finac Valteri Botas i vozači Ferarija, Španac Fernando Alonso i Finac Kimi Raikonen.

Rozberg je vodeći u plasmanu vozača sa 61 bodom. Hamilton je drugi sa 50, Hulkenberg je treći sa 28, a četvrti Alonso sa 26 bodova. U plasmanu konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 111 bodova. Fors Indija je druga sa 44, dok bod manje ima trećeplasirani Ferari. Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 20. aprila u Šangaju za Veliku nagradu Kinu. (Mina)

Portal Analitika