Rukomet

Crna Gora bez EP

RukoemtnaLopta
M
uška juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Austriji.

Crna Gora bez EP
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski juniori poraženi su danas u Ovijedu, u trećem kolu prve grupe kvalifikacija, od Norveške 37:24 (20:10) i kao trećeplasirani završili nastup na turniru. To je drugi uzastopni poraz izabranika Brana Božovića, nakon što su juče izgubili i od Španije 25:24. Ostvarili su i jedan trijumf, na startu turnira, protiv Gruzije 29:9 (17:4). Norveška je upisala drugi uzastopni trijumf i kao drugoplasirana izborila plasman na šampionat. Nastup u Austriji, pobjedama u prva dva kola, obezbijedila je Španija.

Norveška je u odlučujućem meču za plasman na šampionat pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu, kada je nakon serije 6:0 povela 16:7, a prednost je do odmora iznosila i deset golova (20:10). U drugom poluvremenu bilo je 16 pogodaka razlike (34:18).

Najefikasniji u norveškoj selekciji bio je Sander Sagosen sa devet, dok je Morten Kristensen postigao sedam golova. U crnogorskoj selekciji bolji od ostalih bili su Vuko Borozan sa šest, Miloš Božović je postigao pet, a gol manje Stefan Čavor. (Mina)

Portal Analitika