Ostalo

Slađana Perunović prvakinja Balkana u polumaratonu!

sladjaPalb
D
anas je u Draču, u Albaniji, održano prvenstvo Balkana u polumaratonu za muškarce i žene na kojem je nastupilo 15 balkanskih zemalja uz učešće preko 60 takmicara u konkurenciji muskaraca i zena.

Slađana Perunović prvakinja Balkana u polumaratonu!
Portal AnalitikaIzvor

Najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović ostvarila je izuzetan uspjeh, gdje je ubjedljivo osvojila prvo mjesto i naslov prvaka Balkana sa novim rekordom Crne Gore koji sada iznosi: 1:15,27, što je i rekord Balkanskih prvenstava.

Takmičenju su prisustvovali: član koncila IAAF-a Ahmed Al Kamali, ipodpredsjednik Evropske atletske asocijacije Jean Gracia, predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinov ,predsjednik ASCG Milorad Vuletić koji je prisustvovao sastanku predstavnika ABAF-a i koji je imao brojne kontakte sa zvaničnicima EAA,ABAF-a i Albanske atletske federacije,gdje je ispred ASCG uručio zlatnu plakatu Albanskoj atletskoj federaciji i specijalno priznanje predsjedniku albanske federacije Gjergji Ruliju za ostvarenu saradnju dvije asocijacije i koji je pratio sa ostalim zvaničnicima šampionat i koji je čestitao veliki uspjeh za crnogorsku atletiku Slađani Perunović i njenom treneru Dragu Musiću.

Saznavši za današnji uspjeh Slađane Perunović čestitku je uputio i predsjednik COK-a mr Dušan Simonović Slađani Perunović,treneru Musiću i predsjedniku Vuletiću.Ostali nasi takmicari su istrcali rezultate u okvirima svojih mogucnosti. Najbolje plasirani naš predstavnik kod muskaraca bio je Dragoljub Koprivica koji je sa rezultatom, 1:13,09 zauzeo 8.mjesto, Veselin Petrusic sa rezultatom, 1:20,41.zauzeo je 15 mjesto i Nreka Ljuljdjuraj sa rezultatom, 1:32, 23 je zauzeo 21 mjesto.

-Prezadovoljan sam sa Sladjaninim rezultatom. Iza sebe je ostavila glavnog favorita Danijelu Cirlan za skoro 3 min i tako postavivsi rekord CG i rekord Balkanskih prvenstava. Vrijeme nije islo takmicarima na ruku, zbog velike vrucine. Takodje Sladjana je vise od polovine trke isla sama tako da nije bilo ove dvije prepreke isla bi jos bolje. Ovo je jos jedna potvrda da dobro radimo i da ce jos biti dobrih rezultata. Moram pohvaliti i Koprivicu koji je istrcao fenomenalnu trku i ako je napunio 41 god kao i Veselina Petrusica 42 god.oni se uspjesno nose sa najboljim trkacima sa Balkana i treba da posluze mladim trkacima kao uzori kako se trci za boje nacionalnog tima. Nreka Ljuljdjuraj je posle ultramaratonske trke od prije nedelju dana takodje istrcao u svojim okvirima mogucnosti-izjavio je trener Drago Musić poslije trke.

 

Portal Analitika