Svijet

Otkriven novi signal crne kutije malezijskog aviona?

0504kutija
K
ineski brod u potrazi za nestalim avionom Malezija erlajnsa, detektovao je još jedan signal kakav emituje crna kutija, saopštili australijski koordinatori.

Otkriven novi signal crne kutije malezijskog aviona?
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno, drugi signal je registrovan na manje od dva kilometra od prvobitnog i u razmaku od samo nekoliko sati.

Kineska zvanična novinska agencija Sinhua javila je sinoć da je patrolni brod "Haiksun 01" u južnom dijelu Indijskog okeana otkrio "pulsni signal'' od 37,5 kiloherca (ciklusa u sekundi), iste frekvencije koju emituju uređaji koji snimaju podatke sa leta aviona u kokpitu.

Vođa vazduhoplovne potrage nazvao je ovo otkriće u Indijskom okeanu "važnim i ohrabrujućim tragom".

On je, međutim upozorio da nema zvanične potvrde informacije.

Avioni i brodovi uključeni u potragu za nestalim letom MH370 uputili su se danas u područje gdje je kineski brod detektovao signale kakve emituje crna kutija.

"Danas će se (avioni) Australiske kraljevske vazduhoplovne snage priključiti kao pomoć u daljem ispitivanju akustičnih signala u blizini gdje je kineski brod detektovao zvuke".

"Brod Eho i plovila Australijskog okeanskog odbrambenog štita su se takođe uputila da se pridruže "Haiksun 01" što brže moguće da pomognu u detekciji", rekao je čelnik Koordinacionog centra zajedničke akcije Angus Hjuston, prenijela je agencija AFP.

 

Portal Analitika