Region

Šarić neće iznositi odbranu do odluke o prisluškivanju

daka
P
ljevljak osumnjičen za šverc kokaina Darko Šarić neće iznositi odbranu pred Specijlnim sudom u Beogradu dok sud ne odluči o prisluškivanim razgovorima.

Šarić neće iznositi odbranu do odluke o prisluškivanju
Portal AnalitikaIzvor

- Podnijećemo zahtjev da se iz dokaza u postupku za šverc kokaina izuzmu presretnuti razgovori i poruke, jer smatramo da su prikupljeni na nezakonit način. Šarić neće iznositi odbranu sve dok sudsko vjeće ne odluči o tom našem predlogu - kaže za “Blic” Radoslav Baćović, Šarićev advokat.

Šarić je na ročištu 24. marta, kada se prvi put pojavio u sudnici, rekao da nije spreman da odgovara na pitanja suda, tužilaštva i odbrane. Najavio je, ipak, da će se pripremiti.

Za optužene članove grupe Darka Šarića je bila propisana posebna mjera nadzora koji se vodio pod kodnim imenima. Na primjer, prisluškivanje telefonskih razgovora između Šarića i Nebojše Joksovića, koji je sada svjedok saradnik, nazvano je “Maroder 36”.

- Nisam kriv. Droga nije moja. Po savjetu svog advokata neću da odgovaram na pitanja. Biću spreman kasnije - naglasio je tada Šarić, ali je u međuvremenu odustao od iznošenja odbrane.

 

Portal Analitika