Fudbal

Španski novinari: Vengeru, umukni!

Vengerr
K
omentari koje je Arsen Venger dao tokom tekuće neđelje povodom kazne Međunarodne fudbalske federacije za Barselonu, naišli su na buru u katalonskoj prijestonici đe Francuza nazivaju licemjerom i lažnim moralistom.

Španski novinari: Vengeru, umukni!
Portal AnalitikaIzvor

Vijest da je Barselona zgriješila u trgovini igračima mlađim od 18 godina bacila je crnu mrlju na reputaciju kluba koja je prethodnih godina dovedena na pijadestale svjetske fudbalske mape. Španski gigant proglašen je krivim od strane FIFA a izrečena kazna podrazumijeva zabranu transfera u naredna dva prijelazna roka i plaćanje penala u iznosu od 500.000 švajcarskih franaka.

Jedan od onih koji su jedva dočekali da prokomentarišu odluku FIFA i ukore Barselonu bio je menadžer Arsenala. Venger je poručio da je Barselona zaslužila kaznu jer nije imala pravo da đecu "otima" od drugih klubova.

Francuz je svojom izjavom izazvao buru negodovanja u prijestonici Katalonije a list "Mundo Deportivo" posebno je bio oštar prema Vengeru podsjetivši ga da je i sam "otimao" đecu upravo od Barselone.

"Venger je tokom dugogodišnjeg rada postao poznat kao kradljivat talentovanih dječaka iz fudbalskih akademija širom planete. Arsenal je, kao i mnogi drugi engleski klubovi, otkrio da je mnogo jeftinije investirati u gotov španski produkt nego ulagati u školovanje mladih fudbalera" navodi se u odgovoru na Vengerove kritike.

Španski novinari su bez dlake na jeziku u zaključku teksta poslali jasnu poruku menadžeru Arsenala.

"Arsene Vengeru, zašto jednostavno ne umukneš!" (sportske)

Portal Analitika