Rukomet

Crnogorski juniori ubjedljivi protiv Gruzije

RukoemtnaLopta
M
uška juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu na kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo u Austriji.

Crnogorski juniori ubjedljivi protiv Gruzije
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Brana Božovića savladali su danas u Ovijedu, u prvom kolu prve kvalifikacione grupe, vršnjake iz Gruzije 29:9 (17:4). Crnogorski juniori opravdali su ulogu favorita, tokom cijelog meča bili su u vođstvu, koje je u drugom poluvremenu iznosilo i 20 golova. Crna Gora je u 13. minutu povela 8:1, u 28. bilo je 17:3, u 42. minutu 24:4, a istu razliku imala je i u samom finišu meča (29:9).

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Vuko Borozan sa osam, Stefan Čavor je postigao šest, Filip Krivokapić četiri, dok su po tri gola postigli Stefan Jokić, Vukan Lipovina i Admir Pelidija. Po jednom u listu strijelaca upisali su se Miloš Božović i Sava Ražnatović. U gruzijskom timu najbolji je bio Teimuras Orjonikidze sa četiri pogotka.

Crnogorske rukometaše sjutra očejuje duel sa Španijom (17.00), dok će se u nedjelju sastati sa Norveškom (16). Plasman na šampionat, koji će od 24. jula do 3. avgusta biti odigran u Austriji, izboriće najbolje dvije selekcije iz grupe. (Mina)

 

Portal Analitika