Region

Dušanu Makavejevu nagrada Centra za medije "Ranko Munitić"

0404Makavejev
T
radicionalno godišnje priznanje Centra za medije „Ranko Munitić“ - Trepetalo iz Trogira - regionalna nagrada za medije Ranko Munitić pripalo je filmskom reditelju Dušanu Makavejevu za ogroman doprinos jugoslovenskoj i svjetskoj kinematografiji i teoriji filmske misli, prenosi Blic.

Dušanu Makavejevu nagrada Centra za medije "Ranko Munitić"
Portal AnalitikaIzvor

Odluku o dobitniku regionalne nagrade za medije, koja je posvećena velikom filmskom teoretičaru, kritičari, scenaristi i reditelju Ranku Munitiću, jednoglasno je donio regionalni žiri koji su činili: Puriša Đorđević, Veljko Krulčić, Janko Baljak, Igor Galo i Zorica Jevremović - Munitić.

Nagrađenom reditelju u čast, posvećen je i specijalni broj časopisa za medije i kulturu „Mediantropa“. Prema riječima Zorice Jevremović - Munitić, ne treba obrazlagati zašto je upravo reditelj Dušan Makavejev dobitnik ovogodišnjeg priznanja, budući da zidovi njihovog stana, u kojima se danas nalazi Centar za medije „Ranko Munitić“, pamte njene i Munitićeve razgovore o Makavejevu.

Primajući ovo prestižno priznanje iz ruku prošlogodišnjeg laureata Puriše Đorđevića, poznati reditelj je rekao da je veoma dirnut ovim priznanjem „jer je Ranko bio jedan izuzetan čovjek. On je istakao da je Munitić bio „čovjek sa beskrajnim talentima“.

Centar za medije „Ranko Munitić“ otvoren je 3. aprila 2012. godine, na dan Rankovog rođenja, u prostoru u kome je živio i stvarao. Veliki stan u centru Beograda, na Slaviji, ubzo je postao stjecište umejtnika i kulturnih poslenika svih medija.

Foto: novosti.rs

Portal Analitika