Svijet

KLINTON: Ne bi me iznenadilo da nas posjete vanzemaljci

klinkton0403
B
ivši američki predsjednik Bil Klinton u emisiji Džimija Kimela,  rekao je da ga ne bi iznenadilo da našu planetu jednog dana posjete vanzemaljci.

KLINTON: Ne bi me iznenadilo da nas posjete vanzemaljci
Portal AnalitikaIzvor

- Znamo da živimo u svemiru koji se neprekidno širi - rekao je on Kimelu.

- Znamo da ima na milijarde zvijezda i planeta i da univerzum samo postaje veći. Znamo zahvaljujući vrhunskim teleskopima da je samo u poslednje dvije godine identifikovano više od 20 planeta izvan Sunčevog sistema koje su dovoljno udaljene od svojih zvijezda i dovoljno guste, da mogu podržati neki oblik života. Dakle, sve je vjerovatnije da nismo sami – rekao je Klinton.

Na Kimelovo pitanje da li misli da vanzemaljci zaista postoje, Klinton je rekao: "Ne znam, ali me ne bi iznenadilo da nas jednog dana posjete. Samo se nadam da neće biti kao u filmu Dan nezavisnosti".

Klinton je rekao i da je nedugo pošto je postao predsjednik, naložio svojim pomoćnicima da istraže Oblast 51, kako bi provjerili da li tamo ima vanzemaljaca.

Tvrdi i da je pregledao dokumenta o Rozvelu i da nije pronašao nikakve dokaze da su vanzemaljci ikad posjetili zemlju.

Ipak, ako se to desi, smatra da će Zemlja od toga samo imati korisni.

"Možda je to jedini način da se ovaj naš izdjeljeni svijet ujedini. Zamislite kako bi sve razlike među ljudima na Zemlji izgledale beznačajno, kada bi nam prijetio osvajač iz svemira".

Portal Analitika