Politika

Živković: Tražićemo saglasnost Vlade za privremenu deponiju

0404radojica
N
a maratonskoj sjednici SO Berane usvojena je odluka da nova privremena deponija komunalnog otpada bude u mjestu Šemovac. To je za radio Antena M nakon sjednice kazao odbornik DF-a Radojica Živković.

Živković: Tražićemo saglasnost Vlade za privremenu deponiju
Portal AnalitikaIzvor

- Odbornici DF-a i SNP-a, 18 odbornika, podržali su odluku da privremena lokacija za odlaganje otpada budu Lokve. Tu nikom ne smeta, to je pet kilometara daleko od najbliže rožajske kuće, dva i po kilometara udaljeno od magistrale, na teritoriji je opštine Berane. To je privremena lokacija za godinu, sad će da idu dopisi Vladi, ministarstvima, sve kako ide po zakonu, izjavio je Živković za Antenu M.'

Upitan da prokomentariše reakciju Rožajaca na najavu da će otpad iz Berana završavati u Lokvama Živković kaže da je to miješanje u unutrašnje stvari.

- Ja mislim da je to miješanje u naše unutrašnje stvari. To nema nikakve veze sa opštinom Rožaje. Mi donosimo odluku na našoj teritoriji i tražimo saglasnost Vlade za to. Nevjerovatno je da oni imaju deponiju tik uz magistralni put i smeće ide u Ibar, i oni umjesto da pišu peticije za njihove probleme, oni pišu za nešto što nemaju pojma ni gdje će biti, niti ih se to tiče. Mislim da tu ima malo političke pozadine, kampanje izborne i sl, kazao je Živković.

Potpisivanje peticije u Rožajama biće organizovano i danas, a do sada je prikupljeno oko hiljadu i po potpisa protiv odluke beranskih vlasti.

Portal Analitika