Politika

Kaluđerović u Viljnusu: Ohrabreni napori Crne Gore u procesu NATO integracija

83Nebojsa-Kaludjerovic
S
avjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku i nacionalni koordinator za NATO Nebojša Kaluđerović učestvovao je danas na konferenciji u Viljnusu, pod nazivom ,,NATO - politika otvorenih vrata, 10 godina poslije velikog proširenja". Na konferenciji su učestvovali ministri vanjskih poslova, odbrane i drugi predstavnici svih članica Baltičke i Američko - Jadranske povelje, kao i zamjenik generalnog sekretara NATO Aleksandar Veršbo, saopšteno je iz Vlade.

Kaluđerović u Viljnusu: Ohrabreni napori Crne Gore u procesu NATO integracija
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji je istaknuta puna podrška nastavku politike proširenja, koja je do sada pokazala svu svoju vitalnost i opravdanost, šireći i jačajuci bezbjednost na našem kontinentu. U tom kontekstu podržani su i ohrabreni napori svih aspiranata uključujući i Crnu Goru, kao najbližu članstvu. Istaknut je posebno značaj regionalnih iskustava u procesu priključenja NATO.

Nacionalni koordinator Kaluđerović je u svom izlaganju posebno naglasio dosadašnje uspjehe i potvrdio punu posvećenost reformskim procesima u okviru NATO integracija, uz očekivanje da će Alijansa na narednom samitu adekvatno vrednovati dostignuća Crne Gore.

Kaluđerović je na marginama konferencije imao više bilateralnih susreta.

 

 

Portal Analitika