Politika

DPS: Nadležni organi da utvrde ko je finansirao Mandića i Danilovića

okdps
D
emokratska partija socijalista pozvala je danas nadležne organe da provjere ko je i sa koliko novca finansirao funkcionere nekadašnje Srpske napredne stranke a sada Demokratskog fronta Andriju Mandića i Gorana Danilovića.

DPS: Nadležni organi da utvrde ko je finansirao Mandića i Danilovića
Portal AnalitikaIzvor

Iz DPS-a su reagovali na polemiku i međusobne optužbe poslanika DF-a Novice Stanića sa šefom poslaničkog kluba te političke grupacije Goranom Danilovićem, kao i na tvrdnje Dobrila Dedeića da su Darko Šarić i Daka Davidović finansirali nekadašnju Srpsku narodnu stranku. Stanić je optužio Danilovića da je JP preduzeće vodovod Pljevlja finansiralo izgradnju njegove vikendice na Žabljaku, što je Danilović demantovao.

- U međuvremenu, pristužu i informacije ko je i sa koliko novca finansirao Mandića i Danilovića i za čije su privatne potrebe trošena ta nemala sredstva. Takva informacija nije demantovana, niti može biti, zato što ju je saopštio neko ko ih najbolje poznaje. Vjerujemo da ove konstatacije uredno registruju nadležni državni organi i da će preduzeti sve mjere iz svojih nadležnosti kako bi utvrdili koji od funkcionera Demokarstkog fronta ne govori istinu, naveo je DPS.

Iz te partije navode da ako je do sada bilo, više nema dileme da je Nova srpska demokratija tj. Demokratski front politička grupa prevara i neistina.

Navodni borci za demokratiju su najbolje sami sebe opisali. Nakon što se sa snimaka njihovih sjednica iz Herceg Novog čulo sa koliko novca su plaćali glasove, da su spratovima od kuća, motokultivatorima i raznim dozvolama lokalnih organa obezbjeđivali sebi bolje rezultate, da su zapošljavali isključivo po partijskoj liniji, danas imamo dokazan šablon njihovog političkog djelovanja i u Pljevljima, naveo je DPS.

Iz te partije navode da je na relaciji Stanić - Danilović potvrđeno da su diskriminisali građane prilikom zapošljavanja, a da je zloupotreba javnih dobara od sprata od kuće „unaprijeđena“ u čitavu kuću i to za visokog funkcionera Demokratskog fronta.

Činjenice da su podržavali i realizovali partijsko zapošljavanje, da su plaćali glasove, da je JP Vodovod pravilo privatne kuće i da su nelegalno finansirali svoje kampanje nije saopštila DPS, niti bilo ko sa strane, već su bivši i sadašnji drugovi iz Fronta sami sebe opisali. Sada je svima jasno ko je politička „alternativa“ vlastima Crne Gore. To je ona ista grupa koja se razračunavala šrafcigerima na sjednicama glavnog odbora, koji su, po njihovom svjedočenju sa dostupnih audio snimaka, dobijali gušenje i jedva preživjeli obnovu države, koja je naš državni grb, ne tako davno, poistovjećivala sa punjenom i pečenom kokoškom. Isti ti ljudi zapošljavaju mimo zakona i grade sebi kuće od novca poreskih obveznika. To je Nova srpska demokratija tj. Demokratski front, zaključio je DPS.

 

 

Portal Analitika