Fudbal

Runi: Nijesam "namjestio" Švajniju

RuniSvajni
V
ejn Runi je odbio spekulacije da je simulirao prekršaj u duelu sa Bajernom nakon čega je Bastijan Švajnštajger dobio crveni karton.

Runi: Nijesam "namjestio" Švajniju
Portal AnalitikaIzvor

Prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Mančester Junajteda i aktuelnog šampiona Evrope završena je rezultatom 1:1.

Bavarski klub je u samom finišu utakmice ostao bez strijelca jedinog gola, Švajnštajger je u 61. dobio prvi, a u 90. drugi žuti karton, posle faula nad Runijem pri kom je reprezentativac Engleske dodao malo dramskog doživljaja.

„Mislim da je bio faul, a da se nijesam pomjerio povrijedio bi me. Nijesam htio da mu „namjestim“ isključenje, nije to moja odluka, sudija je riješio da tako postupi“, naveo je Runi.

Revanš meč je na programu sljedeće srijede u Minhenu, a u njemu sigurno neće biti Švajnštajgera koji je zatresao mrežu Davida de Hee u 67. minutu.

„On je sjajan fudbaler i sigurno će nedostajati svojoj ekipi, kao i Havi Martines koji ima žute kartone, ali ipak smatram da oni imaju sjajan tim i igrače koji ih mogu zamijeniti“, zaključio je Runi.

Portal Analitika