Fudbal

Barselona se žali na odluku FIFA

Barsa43
F
udbalski klub Barselona potvrdio je da će podnijeti žalbu na odluku FIFA o zabrani transfera igrača u naredna dva prijelazna roka.

Barselona se žali na odluku FIFA
Portal AnalitikaIzvor

Vladajuće tijelo svjetskog fudbala objavilo je u srijedu da je katalonski klub kažnjen zbog kršenja pravila vezanog za transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godine.

Ta odluka znači da Barselona ne smije ni da prodaje, ni da kupuje igrače do ljeta 2015. godine.

Šampion Španije je u srijedu uveče potvrdio da će se žaliti Sudu za arbitražu u sportu, a takođe je iznio i 14 razloga za takvu odluku. Mnoge tačke tog saopštenja odnose se na činjenicu da su pravila donijeta da bi maloljetni igrači bili tretirani na način na koji se to čini upravo u Barseloni. Takođe se ne zaboravlja činjenica da je FIFA više puta za Barseloninu omladinsku školu isticala da je najbolja na svijetu.

Barselona je tražila zamrzavanje kazne, odnosno da joj se omogući da dovodi igrače dok se ne donese konačna odluka po pitanju njihove žalbe.

Branilac titule prvaka Španije je kažnjen sa oko 350.000 eura, a Fudbalska federacija Španije sa 400.000, a takođe je dobila i godinu dana da reguliše svoj sistem.

Podsjetimo, ista kazna izrečena je Čelsiju prije četiri godine zbog regularnosti prilikom transfera Gaela Kakute iz Lansa, ali je Sud za arbitražu u sportu ukinuo tu presudu. (B92)

Portal Analitika