Politika

GEGAJ: Model koji smo predložili za opštinu Tuzi ima ubjedljivu podršku u Malesiji

 

gegajok
P
oslanik Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj pozvao je poslanike u Skupštini Crne Gore da podrže izmjene zakona kojim se definiše status gradske opštine Tuzi jer, kako je rekao, radi se o dobrom modelu koji ima ubjedljivu podršku građana Malesije.

GEGAJ: Model koji smo predložili za opštinu Tuzi ima ubjedljivu podršku u Malesiji
Portal AnalitikaIzvor

Gegaj je u intervjuu za današnju Pobjedu podsjetio da je prošle sedmice predao u skupštinsku proceduru izmjene i dopune Zakona o Glavnom gradu, finansiranju lokalne samouprave, te Zakona o lokalnoj samoupravi. Tim izmjenama predviđen je novi položaj Tuzi kao posebne opštine u okviru Glavnog  grada.

„Ovaj mode opštine Tuzi obezbjeđuje samostalnost u kreiranju i odlučivanju, što nije bio slučaj do sada. Takođe, taj model ima tri stuba koje imaju ostale opštine u Crnoj Gori – teritoriju, budžet i nadležnosti.“

On je dodao da je nekoliko albanskih partija koje djeluju u Malesiji dalo neizmjerni doprinos da se dođe do ovog modela, koji smatra najboljim rješenjem. Model je i podržala Bošnjačka stranka.

Komentarišui najavljene proteste u Malesiji 6. Aprila i dva dana kasnije u Vašingtonu, Gegaj je kazao da ih smatra legitimnim pravom svakog pojedinca ili grupe, pogotovo ako su organizovani u skladu sa zakonom i drugim propisima.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Starocrnogorac
03.04.2014. 10:48

Pristati na to da budete u podredjenom položaju u odnosu na Petnjicu i Gusinje je ponižavajuće za Malisore! Evo pitam sve portaliste , bez obzira kojoj partiji pripadaju, da li je ovo tačno. Što to ima Gusinje a nema Malesija, što to ima Petnjica a nema Malesija. Ovo je uvreda za Malisore, jer ovo znači da se ne umiju sami starati o sebi nego im treba staratelj. Da li se sjećate da vam je DPS ( Milo) obećao referendum o opštini za septembar prošle godine? Formalno Tuzi zadržavate u PG zbog glasova koji vam nedostaju u gradu. Prema istraživanjima DF ima oko 35% i to prije kandidovanja Lekića. Ubjedjen sam da će se približiti 40%...uostalom mnogi će se iznenaditi!

0
1
A Anonimni korisnik
03.04.2014. 14:02

Ja bih dodao jos jedno sto je izavio Gegaj, a Portal Analitika nije objavila: Moram reći da nije lako u jeku ekonomske krize funkcionisati kao punopravna opština, ako se zna da već 14 opština plus dvije nove ne mogu iz sopstvenih prihoda utvrđenih Zakonom o finansiranju lokalne samouprave obezbijediti ostvarivanje svojih osnovnih funkcija, pri čemu su u takvoj situaciji naslonjeni na državni budžet. Priznanje da su opstine neodrzive i da su izglasane u potpunosti suprotno sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji. Mislim da bi nakon ovoga treba pokrenuti postupak preispitivanja i ponistavanja odluka o novim opstinama.

1
0
c cccc
03.04.2014. 09:34

...ali cujes mu price-on je predlozio neki model za Tuzi...hahaha...tragikomedija...e druskane tvoja glava je na necijim drugim ramenima..citaj Milovim

0
2