Fudbal

Serija A: Roma savladala Parmu

SerijaA
F
udbaleri Rome savladali su Parmu sa 4:2 u meču 31. kola Serije A koji je u februaru prekinut zbog kiše u devetom minutu, te je "vučica" pobjedom na Olimpiku prišla na još dostižnih osam bodova od Juventusa.

Serija A: Roma savladala Parmu
Portal AnalitikaIzvor

Romi je bilo potrebno samo tri minuta po nastavku susreta da pređe u prednost nakon sjajno prodora Žervinja koji je dodao loptu Destru, a napadač domaće ekipe uputio udarac koji je završio od stative direktno u noge Žervinja kojem nije bilo teško da loptu ubaci u mrežu.

Iako je "vučica" napadala sve vrijeme, Akva je u 15. minutu primio loptu na 11 metara između četiri igrača i iz okreta pogodio lijevi ugao De Santisa za izjednačenje. Ipak, to je trajalo samo 60 sekundi, jer je Pjanić probio po desnoj strani dodao loptu Frančesku Totiju koji je iz prve pogodio sa 15 metara gornji lijevi ugao gola Parme.

Roma je kasnije samo potvrdila svoju moć preko Pjanića u 49. minutu, a na asistenciju Florencija, Rodrigo Tadei je postavio 4:1. Bijabijani je u posljednjem minutu susreta postigao drugi gol za gostujući tim i ublažio poraz na Olimpiku. (blicsport)

Portal Analitika