Fudbal

LŠ: Real ubjedjiv, PSŽ savladao Čelsi!

LigaSamLogo
Za razliku od jučerašnjih mečeva, večerašnji okršaji u prvim četvrtfinalnim duelima Lige šampiona donijeli su nešto jasniju sliku pred revanš utakmice - Real je očekivano lao izašao na kraj sa desetokovanim Dortmundom slavivši u Madridu sa 3:0, uz povredu Ronalda, dok je PSŽ u Parizu golom Pastore u finišu meča došao do pobjede od 3:1 protiv Čelsija.

LŠ: Real ubjedjiv, PSŽ savladao Čelsi!
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, u utorak Mančester junajted i Bajern igrali su 1:1, a istim rezultatom završen je i duel Barselone i madridskog Atletika. Revanš utakmice biće odigrane 8. i 9. aprila.

Real Madrid - Borusija Dortmund 3:0 (2:0)

Bejl 3', Isko 27', Ronaldo 56'

Žuti kartoni: Rojs, Kel, Groskrojc (Dortmund)

Sastavi:

Real M: Kasiljas, Koentrao, Ramoš, Pepe, Karvahal, Isko (Iljaramendi 72'), Alonso, Modrić, Ronaldo (Kazemiro 80'), Benzema (Morata 74'), Bejl

Rezerve: Lopez, Kazemiro, Iljaramendi, Morata, Naćo, Rodrigez, Varan

Dortmund: Vejdenfeler, Pišček (Šiber 64'), Humels, Papastopulos, Durm, Kel (Jojić 73'), Sahin, Groskrojc, Mkhitarjan (Hofman 64'), Rojs, Aubemejang.

Rezerve: Langerak, Dukš, Fridrih, Hofmahn, Jojić, Kirh, Šiber

GOLOVI:

3' - Real je već nakon četiri minuta došao u prednost! Karim Benzema je uposlio Gereta Bejla koji se odlično snašao u šesnaestercu i pogodio lijevi donji ugao Vajdenfelera!

27' - Isko je pokupio loptu na šesnaest metara i poslao precizan šut, te je lopta završila u lijevom donjem uglu Vajdenfelera!

56' - Luka Modrić je sa lijeve strane uputio sjajnu asistenciju do Kristijana Ronalda koji je prišao čuvaru mreže Borusije, prebacio loptu sa desne na lijevu, izbjegao paradu golmana i pogodio za velikih 3:0!

RealDortmund3
RealDortmund2
RealDortmund1

PSŽ - Čelsi 3:1 (1:1)

Laveci 4', Luiz 61' (ag), Pastore 90' - Azar 26' (p)

Žuti kartoni: Aleks, Mota, Kavani (PSŽ) - Ramireš, Vilijan, Luiz (Čelsi)

Sastavi:

PSŽ: Sirigu, Maksvel, Silva, Aleks, Žalet, Mota, Matuidi, Verati (Kabaje 75'), Laveci (Pastori 84'), Ibrahimović (Lukas 69'), Kavani.

Rezerve: Duše, Kabaje, Dinje, Lukaš, Markinjos, Pastore, Rabiot

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Azpikuleta, Ramireš, Luiz, Vilijan, Oskar (Lampard 72'), Azar, Širle (Tores 59').

Rezerve: Švarcer, Age, Ba, Kalas, Lampard, Mikel, Tores.

GOLOVI:

4' - Ezekjel Laveci je pronašao rupu u odbrani Čelsija, prošao, te uputio odličan šut koji je pod prečku, u lijevom uglu, završio u golu Čeha za vođstvo domaćina!

26' - Mažić je nakon starta nad Oskarom dosudio jedanaesterac za "plavce", a egzekutor je bio Eden Azar koji je poslao loptu u lijevu stranu.

61' - Laveci je uputio centaršut sa lijeve strane u kazneni prostor đe je lopta preskočila gužvu, kao i Petra Čeha, te pogodiola Davida Luiza koji nije mogao da se skloni i izbjegne postizanje autogola!

90' - Havijer Pastore napravio je nevjerovatan slalom pored tri igrača Čelsija na desnoj strani, te stvorio sebi priliku u trećem minutu nadoknade, a zatim pogodio bliži ugao Čeha za 3:1!

PSZCelsi3
PSZCelsi2
PSZCelsi1
Portal Analitika